Spalnica v mansardi

Krajši zimski dnevi še poudarjajo pomen sonca in dnevne svetlobe. Ta ni pomembna zgolj za »razsvetljavo«, ampak vpliva tudi na dobro počutje in nenazadnje na temperaturo v prostoru. Za vas smo zbrali nekaj idej za opremo spalnice v mansardi.

Mansardni prostori postajajo vedno bolj izkoriščeni prostori.  Dovolj visoki podstrešni prostori so čudovita in pogosto cenovno ugodna rešitev za prva stanovanja za mlade družine. Strešna okna s pogledom v nebo pa dajejo prostoru dodaten čar. V spodnji galeriji smo za vas zbrali nekaj primerov ureditev spalnic v mansardi ( Gelling & Judd, Amory Brown, Vermont Integrated Architecture,...). 

 

Primerna svetloba

Pri urejanju spalnice na podstrešju si morate najprej postaviti vprašanje: »Ali je prostor dovolj zračen in svetel?« V kolikor vam klasična okna ne zadostujejo, je odlična rešitev vgradnja strešnega okna. Ta izkoristi poševnine in v prostor vnese zadostno količino dnevne svetlobe. Seveda se je pred nakupom potrebno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo svetoval, ali je vaša strešna konstrukcija primerna za vgradnjo strešnega okna.

Oprema spalnice

Pomanjkljivost mansardnega stanovanja pa so seveda poševnine. Te pogosto zahtevajo pohištvo po meri. Kar pa lahko izkoristite v svoj prid! Pohištvo, ki je v celoti prilagojenemu prostoru (in ne obratno), pomeni maksimalno izkoriščenost danega ambienta.  Kolenčni zid postane čudovita vgradna omara ali super delovni kotiček.

Postavitev postelje

V mansardi je tudi pozicija postelje rahlo drugačna kot v klasičnem prostoru. Ta je v veliki meri odvisna od naklona zidu. V kolikor je poševnina dovolj visoka (malo manj kot stojna višina), lahko posteljo umestite pod poševnino. V nasprotnem primeru vam svetujemo, da posteljo pomaknete na sredino prostora. V kolikor imate strešno okno, naj bo postelja pod njim. Kolenčni zid za posteljo pa izkoristite za nižjo kredenco, v katero lahko spravite posteljnino.Sorodni članki

Popestritev sten

Bela zima. Belo pohištvo. Bele stene. Vas ob zadnjem stavku kar strese? Iščete simpatično zamisel za popestritev ...

Sodobno stanovanje

Kaj si predstavljate pod izrazom sodobno opremljeno stanovanje? Izpopolnjen okus? Izredno funkcionalnost? Moderen ...

Drugačna senčila

Četudi se zdi, da je poletje in z njim povezani sončni dnevi še daleč, je zima pravi čas za manjše notranje spremembe ...

Dvižna postelja v omari ALADIN v novi dimenziji 140 x 200

Prav gotovo smo se že vsi kdaj soočili s pomanjkanjem prostora, ko (kljub dobri organiziranosti,) ni dovolj prostora za ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: