Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Spalnica v mansardi

Mansardni prostori postajajo vedno bolj izkoriščeni prostori.  Dovolj visoki podstrešni prostori so čudovita in pogosto cenovno ugodna rešitev za prva stanovanja za mlade družine. Strešna okna s pogledom v nebo pa dajejo prostoru dodaten čar. V spodnji galeriji smo za vas zbrali nekaj primerov ureditev spalnic v mansardi ( Gelling & Judd, Amory Brown, Vermont Integrated Architecture,...). 

 

Primerna svetloba

Pri urejanju spalnice na podstrešju si morate najprej postaviti vprašanje: »Ali je prostor dovolj zračen in svetel?« V kolikor vam klasična okna ne zadostujejo, je odlična rešitev vgradnja strešnega okna. Ta izkoristi poševnine in v prostor vnese zadostno količino dnevne svetlobe. Seveda se je pred nakupom potrebno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo svetoval, ali je vaša strešna konstrukcija primerna za vgradnjo strešnega okna.

Oprema spalnice

Pomanjkljivost mansardnega stanovanja pa so seveda poševnine. Te pogosto zahtevajo pohištvo po meri. Kar pa lahko izkoristite v svoj prid! Pohištvo, ki je v celoti prilagojenemu prostoru (in ne obratno), pomeni maksimalno izkoriščenost danega ambienta.  Kolenčni zid postane čudovita vgradna omara ali super delovni kotiček.

Postavitev postelje

V mansardi je tudi pozicija postelje rahlo drugačna kot v klasičnem prostoru. Ta je v veliki meri odvisna od naklona zidu. V kolikor je poševnina dovolj visoka (malo manj kot stojna višina), lahko posteljo umestite pod poševnino. V nasprotnem primeru vam svetujemo, da posteljo pomaknete na sredino prostora. V kolikor imate strešno okno, naj bo postelja pod njim. Kolenčni zid za posteljo pa izkoristite za nižjo kredenco, v katero lahko spravite posteljnino.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!