Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 
Invalidske kvote

Invalidske kvote

Z nakupom Akronovega pisarniškega pohištva pomagate invalidom

Ste vedeli, da si lahko znižate obveznost plačila v Invalidski sklad in si za ta znesek pri Akronu nabavite pisarniško pohištvo? Naj gre za pisalne mize s predalniki, vgradne omare in druge priročne omare ali recepcijske pulte, sejne mize, police za razstavne eksponate ipd. Pohištvo, ki ga kakorkoli potrebujete za vaše poslovanje. Del plačila kupnine lahko upoštevate kot nadomestne kvote.

Izkoristite priložnost, hkrati pa pri tem pomagajte invalidom, katerim  je kvotni sistem namenjen. S tem podpirate zaposlovanje invalidov. Zakaj je tako? Ker ima Akron status invalidskega podjetja in zaposluje 50 odstotkov invalidnih oseb. 

Zakaj Akron poslovno pohištvo?

Podjetje Akron d.o.o. s statusom invalidskega podjetja, poleg ekonomskih vrednot, že od 1. januarja 2007 daje v ospredje tudi vrednote družbene odgovornosti. To najbolj izkazuje na način, da ima v proizvodnem procesu zaposlene invalidne osebe.

Prednosti sodelovanja s podjetjem Akron:

Kvota in kvotni sistem

Temeljni zakon, ki ureja pravico do zaposlitvene rehabilitacije in nekatera vprašanja  zaposlovanja invalidov je Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov ter Uredba o določitvi kvote za zaposlovanje invalidov, ki določa delež zaposlenih invalidov od celotnega števila zaposlenih pri posameznem delodajalcu.

Kvota je obvezni delež zaposlenih invalidov od celotnega števila zaposlenih delavcev pri posameznem delodajalcu. V skupno število zaposlenih se štejejo tudi družbeniki zasebnih družb in zavodov, ki so poslovodne osebe na podlagi pogodbe o zaposlitvi pri istem delodajalcu, samostojni podjetniki posamezniki in druge osebe, ki opravljajo dejavnost v Sloveniji.

Kdo je zavezanec za kvoto?

Zavezanec za izpolnjevanje kvote je vsak delodajalec, ki je pravna ali fizična oseba, registrirana v Sloveniji in zaposluje najmanj 20 zaposlenih.

Izračun invalidskih kvot

Kvota je lahko različna, vendar ne more biti nižja od 2% in ne višja od 6% od skupnega števila zaposlenih delavcev. Za zavezance, ki zaposlujejo manj kot 50 zaposlenih, se kvota zmanjša za 1 odstotno točko. Delež kvote se določi različno po dejavnostih in sicer glede na področja po Standardni klasifikaciji dejavnosti.

<<< Pripomoček za izračun kvote >>>

Delodajalci, ki sami ne zaposlujejo invalidov oziroma zaposlujejo manjše število invalidov kot je predpisano glede na dejavnost, ki jo opravljajo, imajo možnost nadomestne izpolnitve kvote, za katero se šteje sklenitev poslovne pogodbe z zaposlitvenim centrom ali invalidskim podjetjem.

Koliko privarčujete?

Stroški dela so lahko različni.

Primer izračuna za leto 2024

 Invalidske kvote 2024

Primer ekonomskega učinka.

Z nakupom poslovnega pohištva Akron privarčujete.

Postopek uveljavljanja olajšave

Postopek nakupa poteka enako kot sicer, le da sklenemo tudi pogodbo o poslovnem sodelovanju. To pomeni, da vam pripravimo ponudbo, izrišemo načrte, pri vas opravimo izmero in sklenemo pogodbo o poslovnem sodelovanju.  Po prejemu plačila se dogovorimo za datum montaže.

Postopek za uveljavljanje nadomestne izpolnitve kvote je enostaven in je natančno razložen na uradni spletni strani Invalidskega sklada.

Za upoštevanje olajšave kvot za invalide lahko nabavite poslovno pohištvo:

Opremite prostore v različnih poslovnih ambientih:

Omejitev ni, naši izkušeni strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali.

Potrebujete več informacij?

Pričakujemo vaš klic na 031/ 720 657 ali elektronsko pošto na b2b@akron.si

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!