Stili opremljanja

Se lotevate opremljanja doma in ne veste, kateri stil opremljanja izbrati? Se vam zdi kolebanje med minimalizmom in večno klasiko predolgočasno? Danes vam predstavljamo nekaj različnih stilov opremljanja.

Danes težko govorimo o enotno razdeljenih stilih. Posamezni slogi se tako močno prepletajo, da jih je najlažje razdeliti po osnovnih značilnostih. Tako ločimo na primer minimalizem, tako imenovani »shabby chic«, klasični stil, modernizem, neostile ... Seznam bi se lahko vil še precej dlje. Danes se bomo dotaknili nekaj malce drugačnih stilov.

Azijski stil opremljanja je precej mešan stil. Gre za sintezo več posamičnih slogov. Tako v njem najdemo prvine kitajske, japonske, indijske, singapurske, tajske, nepalske kulture ... V osnovi gre za minimalističen stil, ki ga odlikujejo posamezni elementi izbrane kulture.

Pariški stil je kot bogata bela kava, postrežena z maslenim rogljičkom. V njem najdemo prvine baroka, rokokoja in neoklasicističnega sloga. Sodobno pariško stanovanje obvezno vsebuje elemente art decoja, malce izbranega kiča in elementov kabareja. Je stil, ki omogoča veliko mero poigravanja in prostega kombiniranja.

Skandinavski slog je po svoji sporočilnosti najbolj podoben poznanemu minimalizmu, ki ga sterilnosti rešujejo dodatki podeželskega stila, tople domačnosti in čiste elegance. Gre za čist in zelo umirjen slog, kjer prevladuje bela barva.

Belgijski stil v osnovi precej spominja na skandinavski slog. Prevladuje les (surov in obdelan), pomirjujoče barve in velika mera t.i podeželskih elementov. V veliki meri prevladuje tudi uporaba različnih tekstilov, staranega pohištva in umetelno izdelanih kovanih izdelkov.

V galeriji si lahko ogledate nekaj primerkov posameznih stilov. Morda v njih najdete navdih za opremo svojega doma. Sorodni članki

Ptičja hranilnica

Pozimi radi skozi okno opazujete ptice, ki pridno zobljejo semena? Ptičje hranilnice so nujen vrtni dodatek. In prav ...

Eksplozija pomladi, še preden pride poletje

Pustimo ob strani, da smo že krepko zakorakali v maj. Vreme, ki je bilo do nedavnega še skorajda zimsko, je cvetočo ...

Bela in les v jedilnici

Toplina naravnega lesa in vsestranskost bele barve. Zmagovalna kombinacija, ki navdušuje v jedilnicah, ki vam jih ...

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: