Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Popestritev prostora z dekoracijami

Zgodi se v trenutku, ko mi srce zaigra ob pogledu na barvito škatlico, košaro, sliko, zavese, svetilko ipd. Prvič me je tako navdihnil leseni pladenj v krem barvi, obrobljen z zeleno, krasile pa so ga drobne rožice v oranžni in zeleni barvi. Domišljija se mi je prebudila in hitro sem imela razdelan scenarij za celotno opremo svojega doma. Pladenj je bil torej iztočnica, okoli katerega je bilo prilagojeno celotno pohištvo v kuhinji in dnevni sobi. Pravzaprav se je hitro nadaljevalo po celotnem stanovanju. Povsem odveč je razlagati, da se pladenj kot dekor še vedno pojavlja v mojem stanovanju, občasno pa opravlja tudi svojo funkcijo.

O dodatkih razmislimo pravočasno

Opremljanje z dodatki je razburljiva in očarljiva izkušnja, včasih pa se zgodi, da ni tako sladka, kot smo si predstavljali, saj zaradi različnih stilov opremljanja lahko postanemo zmedeni. Zato je dobro, da že pri izbiri pohištva razmislimo o barvni kombinaciji in slogu, ki ga želimo. Najlažje je dodatke kombinirati k nevtralnim materialom in nežnim barvam, kot so bela, peščena, umazano bela, krem, … Pravočasni razmislek je še zlasti pomemben, če bodo različni vzorci in barve del pohištva, kot so npr. rastlinski motivi in različne zavite linije na vgradnih omarah in drsnih vratih.

Osupljive dekoracije

razgibana dekoracija prostoraIzbirajmo barve in kombinacije dodatkov, ki bodo prostoru dodali sveže, igrivo ali celo romantično vzdušje. Izhodišče naj bo značaj hiše ali stanovanja, dodatki naj bodo specifični za posamezni prostor. S pravilnimi kombinacijami tekstur, oblik in materialov lahko dosežemo osupljive rezultate.

Želite pričarati romantično vzdušje? Čipkasti dodatki, rožasti vzorci in svečniki v različnih oblikah vas pri tem ne bodo razočarali. Prav tako zapeljive zavese, prtički in košarice raznih oblik.

Morda pa želite raje poudariti eleganco, kar lahko spretno dosežete s finimi okrasnimi blazinami in umetniškimi slikami, čarobnost pa s svetilkami različnih oblik in barv.

Dekor praktično urejene predsobe in dinamične pisarne se bo razlikoval od romantičnih dodatkov v spalnici in modernih ali retro popestritev kuhinjskih elementov in omaric v dnevni sobi.

Predsoba nam nudi prvi vtis o opremljenosti stanovanja in prikaže sliko vzdušja doma. Z ustrezno izbranim dekorjem lahko v predsobi pričaramo toplo dobrodošlico.

Spretno in domiselno oblikovano pohištvo, izdelano po meri, je lahko že samo po sebi dekoracija. Kot je v primeru kletki prilagojenega regala, ki izpade povsem drugače in razgibano, a še vedno praktično in optimalno izkoriščeno.

Primer elegantne in prefinjene dnevne sobe z razkošno knjižno omaro, ki z uglajeno barvno kombinacijo bele in nežno rjave, daje knjigam še večji poudarek. Nad pisalno mizo se na modernih policah, barvno ujemajočih se s policami v knjižni omari, bohotijo privlačni okraski.

dekoracija prostora

Dekoracija otroške sobe je pravi izziv za otroke, saj lahko popolnoma izrazijo svojo domišljijo in si ustvarijo svet, ki si ga želijo.

dekoracija otrške sobe

Tudi praktično shranjena kolesa so lahko pravi okras prostoru in delujejo mladostno in razgibano. Živahni rdeči dodatki prijetno popestrijo elegantno dnevno sobo, ki se sicer ponoči prelevi v spalnico, saj omara skriva dvižno posteljo.

dnevnasoba z dvižno posteljo

Spremembe

Ker se tudi sami spreminjamo, nam morda čez nekaj časa ne bo več všeč isto, kot nam je bilo ob prvotnem dekoriranju. Z dodatki in barvnimi popestritvami lahko najhitreje spremenimo videz prostora in s tem ustvarimo novo vzdušje. Takšno, ki si ga sami želimo. K našemu domačemu raju nas torej vodi igra barv, vzorcev in materialov. Nič hudega, če bo osrednji del dekorja preprosta preproga ali mačje ležišče, samo da se boste ob pogledu nanj vedno znova počutili prijetno in domače.

Z dekorjem tudi najlažje poudarjamo pomembnost različnih praznikov, od božičnih do velikonočnih. Dekoracije izkazujejo svečanost in pomembnost, hkrati pa so estetska dopolnitev prostora.

Užitek v kreativnosti

Dekorativni predmeti prinašajo v dom dobro razpoloženje. Če so plod vaše ustvarjalnosti, idej in morda celo izdelave, bo počutje še prijetnejše. Dodatki, ki jih izberete, prostor celovito dopolnjujejo, zagotavljajo dinamiko, hkrati pa marsikaj povedo tudi o vaši osebnosti.

Izvirne ideje so seveda ključne, toda že majhne podrobnosti lahko popolnoma spremenijo celotno vzdušje.

Iz volne, koščkov blaga, starih lončkov za rože, košaric in drugih vsakdanjih predmetov, lahko z dobro voljo in s preprostimi triki izdelate marsikaj.  Zakaj torej z igro vzorcev in materialov ne bi ustvarili svoj dekorativni svet, poln čustev in skrivnosti?

Barvne kombinacije

Obstajajo pravila za barvno kombiniranje, saj različne barve na nas vplivajo različno.

Vplivajo na naše razpoloženje, storilnost, počutje in sprostitev, zato je pomembno, da v dom vnesemo barve, ki na nas vplivajo pozitivno. Doživljanje barv je odvisno od več dejavnikov, kot so odtenek barve, vrsta svetlobe, naše splošno počutje in biološki ritem.

Barve so prava poslastica za urejanje in s pravilno kombinacijo dopolnjujejo celotni dekor.

Če se zgledujete po naravi in se odločite za zemeljske tone, lahko marsikateri dodatek izdelate tudi sami in ga spretno kombinirate tudi z elegantnimi dekoracijami.

Dekoracije v vašem domu povedo marsikaj o vaši osebnosti in strasti. Pomagajo ustvariti harmonijo, prispevajo k veselju in dobremu počutju ter nam dajejo navdih udobja in užitka. Izkoristite čudežno moč dekoriranja in pri tem uživajte!

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!