Skandinavski stil opremljanja

Na kaj pomislite ob besedah skandinavski stil opremljanja? Izlet v Ikeo? Neskončno belino? Urejenost do potankosti? Danes vam bomo pokazali 3 domove, ki vas bodo prav gotovo prepričali, da je skandinavski slog vreden posnemanja.

Skandinavski stil opremljanja se poda prav vsem velikostim ambientov. Stil, ki izvira iz dežele, kjer je le malo sonca, bi najlažje opisali kot mešanico minimalizma, premišljenih barv in  naravnih materialov. Skandinavski slog je citat "manj je več," prenesel v prakso. Razveselili se ga bodo ljubitelji reda in svetlih prostorov.

Sergey Harenko, Eman Bellah Atef in Thomas Deffet so opremili stanovanja, ki vam jih predstavljamo v spodnji galeriji. Skupna nit treh domov je neustavljivo privlačen severnjaški slog. In prav slednjega je vsakemu notranjemu opremljevalcu uspelo interpretirati po svoje.

Dodatna primerjava med tremi domovi na čudovit način pokaže, kako širok pojem je pravzaprav "skandinavski stil". Ta je lahko povsem minimalističen, z obvezno belino, ki se krasno kombinira z izbranimi barvami, ki se pojavljajo kot "modni dodatki", in različnimi grafičnimi elementi.

Lahko pa je povsem domač. Z retro pohištvom, obilico naravnega lesa in obveznih dekorativnih elementov s severa - kot so jelenje glave, topli kožuhi in potiskan tekstil. Element vreden posnemanja so prav gotovo stene, ki se nemalokrat pojavljajo v neobdelani različici zidakov ali olepšane z zanimivimi tapetami. Katera različica skandinavskega sloga pa je vam najbližja?  


Sorodni članki

Predelani okvirji

Se tudi vam doma »valja« kak lesen okvir, ki nikakor ne najde pravega mesta? Nikar ga ne zavrzite. Za vas smo namreč ...

Kuhinje po meri sodobnih uporabnikov

Današnje kuhinje od prostora zahtevajo več. Klasični delovni pulti in osnovna garnitura kuhalnih pripomočkov nista več ...

Opremljanje mladinske sobe

Je tudi vaš nadobudnež prerasel otroško sobo? Vam zmanjkuje zamisli za ureditev mladinske sobe? Za vas smo pripravili ...

Bela in črna, črna in bela

Kombinacija črne in bele barve je preprosto brezčasna. Za vas smo zbrali nekaj navdihujočih idej, kako ju kombinirati ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: