Barvne inspiracije za ureditev dnevne sobe

Potrebuje vaša dnevna soba malce svežega vetra? Mogoče zgolj kapljico barve? Poglejte nekaj nasvetov za ureditev dnevnih prostorov.

Dnevna soba je prostor, kjer ljudje preživimo veliko časa. Za razliko od spalnih prostorov, kjer prevladuje spalna funkcija,  nas mora ureditev dnevnih prostorov zabavati ter sproščati, obenem pa mora biti uporabna in praktična, da v njej vsi družinski člani najdejo dovolj prostora.

Na počutje v samem prostoru poleg izbranega pohištva prav gotovo v veliki meri vplivajo barve. Z njimi že ob samem vstopu v prostor ustvarimo prijetno ozračje. Omogočajo nam popravljanje prostorskih pomanjkljivosti. Z njimi  dosežemo občutek svežine ali toplote, lahkotnosti ali teže. Z barvo lahko pričaramo posebno vzdušje ter z njo poudarjamo ali prikrivamo dejansko velikost prostora.

V današnji rubriki nasvetov  vam predstavljamo nekaj rešitev za ureditev dnevne sobe. Vsem je skupno, da so s pomočjo barvnih dodatkov prostori zaživeli v povsem novi luči. Za dnevno sobo so tako najbolj primerne tople barve, ker so elegantne in ker spodbujajo prijetne občutke.

Za dnevno sobo lahko uporabite tudi močnejše odtenke kot so  oranžna, rdeča in modra. Nikakor pa ne boste zgrešili z naravnimi barvami kot so bela, bež, rjava in siva. Te se odlično ujemajo z ostalimi in z njimi lahko ustvarite nešteto novih kombinacij. Nekaj primerov ureditev dnevnih prostorov, vam predstavljamo v spodnji galeriji.Sorodni članki

Drugačne kopalnice

Se lotevate prenove kopalnice? Ali za obstoječo iščete pravi kopalniški kos, ki ji bo dal piko na i? Danes vam ...

Novi salon pohištva v Ljubljani

Pri Akronu že 28 let vztrajno in uspešno sledimo kupčevim željam. Vedno večje povpraševanje in več zadovoljnih ter ...

Preurejena pisalna miza

Urejen delovni kotiček je ključen za učinkovito delo. Za vas smo zbrali nekaj krasnih idej za predelavo pisalne ...

"Washi" trakovi

Poznate "washi" trakove? Prikupne pisane lepilne trakove, ki so osvojili svet? Za vas smo poiskali kar 9 kreativnih ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: