Nasveti za ureditev spalnice

Po decembrski noriji se nam bo vsem najbolj prilegel prav spanec. Da se najbolje spi v lepo urejeni spalnici, ni prav nobena skrivnost. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov za ureditev vaših spalnih prostorov.

Spalnica je najbolj intimen kotiček našega doma. Običajno gre za prostor, ki je ločen od drugih delov stanovanja in primarno namenjen počitku ter relaksaciji. In prav spalni prostori so tisti prostori, kjer se moramo počutiti dobro, zato nam morajo biti pisani na kožo.

Znebite se navlake

V kolikor se ravno lotevate urejanja ali preurejanja spalnice, vam svetujemo, da dobro premislite, katere predmete potrebujete v svoji spalnici. Spalnica nikakor ni prostor, kjer bi skladiščili sezonsko opremo. Tudi, če imate za to prostor. Vsi dodatni (nepotrebni) predmeti namreč motijo vaš počitek.

Orientacija postelje

Položaj postelje je v sobi izredno pomemben. Odsvetujemo vam postavitev postelje pod okno ali v bližino vrat, kjer bi vas lahko motil neželen prepih. Postelja naj bo postavljena z vzglavjem ob trdno steno. Posteljo čez dan prekrijte s simpatičnim pregrinjalom, ki bo zaščitilo vašo posteljnino in popestrilo vaš prostor.

Kaj sodi v spalnico?

Nekoč so bili v spalnicah izredno priljubljeni televizijski sprejemniki. Najnovejša dognanja znanstvenikov o sevanju naprav umikajo vse večje električne naprave iz spalnih predelov. Obdajte se raje s predmeti, ki vas pomirjajo. Na nočno omarico umestite bralno svetilko. V bližino postavite manjšo mizico za odlaganje knjig. Na tla pogrnite toplo in mehko preprogo. Ne pozabite na kak udoben stol, ki je lahko čez dan namenjen počivanju, zvečer pa nanj pripravite oblačila za naslednji dan.

Kaj pa pohištvo?

Tako kot pri ostalih bivalnih prostorih, velja tudi pri spalnicah nenapisano pravilo: »Izbrano pohištvo naj daje kakovosti prednost pred številčnostjo.« Poskrbite, da bodo uporabljeni materiali visoko kakovostni, njihova obdelava pa trajna in obstojna. V spalnicah so izredno praktična rešitev vgradne omare, ki prihranijo marsikateri centimeter prostora. Postelja naj bo prilagojena vam, ne zgolj samemu ležišču. Tudi v spalnici ne smemo pozabiti na zadostno količino odlagalnih površin. Za navdih vam predstavljamo nekaj prostorskih vizualizacij Artema Lazarjeva.

 


 

 

 


Sorodni članki

Avtomobilčki na steni

Je tudi vaš malček povsem navdušen nad majhnimi avtomobili? So tudi pri vas ti že dobili svoj prostor v vsakem kotičku ...

Kuhinjski paneli

Se tudi vam ob kuhanju dogaja, da poškropite steno nad kuhalno ploščo? Iščete drugačno rešitev za kuhinjsko oblogo? Za ...

Pospravljena športna oprema

Se tudi pri vas neugledno kopiči športna oprema? Za vas smo pripravili nekaj zanimivih idej, kako ponovno vzpostaviti ...

Spalnica v mansardi

Krajši zimski dnevi še poudarjajo pomen sonca in dnevne svetlobe. Ta ni pomembna zgolj za »razsvetljavo«, ampak vpliva ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: