"Washi" trakovi

Poznate "washi" trakove? Prikupne pisane lepilne trakove, ki so osvojili svet? Za vas smo poiskali kar 9 kreativnih idej za enostavno uporabo "washi" trakov.

"Washi" lepilni trakovi ali "washi selotejpi" so eden izmed zadnjih trendov v hobi ustvarjanju. Zasluženo slavo jim je prinesla njihova enostavna uporaba - tudi brez večjih ročnih spretnosti lahko z njimi v hipu izdelamo kaj prikupnega. Lepilni trakovi, znani tudi pod imeni "Washi Tape" in "Masking Tape", so izdelani iz rastlinskih vlaken in imajo podobno sestavo kot japonski rižev papir. Z lahkoto jih režemo ali trgamo, najboljše pa je, da za seboj ne puščajo ostankov lepila.

Dodatki za dom

"Washi" trakovi so cenovno zelo dostopna rešitev za popestritev doma. Z njimi lahko na primer sezonsko popestrite dekorativne predmete. Spomladi na steklene svečnike prilepite trakove s cvetličnimi vzorci, jeseni pa jih odenite v oranžne odtenke. Enobarvne vaze s črtami hitro dobijo nov videz. Z njimi pa lahko polepite tudi stopnice - priporočamo, da za to izberete širše trakove.

Nakit in razigrane table

Star nakit lahko v hipu polepšate. Verižice, ki jih že dolgo ne nosite več, popestrite z novimi vzorci. Obeske preoblecite s pomočjo "washi" trakov. Povsem enako lahko storite z uhani in zapestnicami. Tako okrašene zapestnice so tudi čudovito darilo. Lep in priročen poklon pa so tudi table za sporočila. Klasični tabli iz plutovine dodajte lasten dotik in jo polepšajte z vzorcem po izbiri.

Pisani pikniki

S toplim vremenom se počasi začenja sezona piknikov. Pričnite jih v stilu. Namesto plastičnega pribora izberite lesenega, ki ga pisano popestrite. Poigrajte se z barvami in vzorčki. Na ta način lahko popestrite tudi lesene sponke za perilo, te pa lahko uporabite za »šik« pogrinjke. Nekaj idej smo za vas zbrali v spodnji galeriji.Sorodni članki

Stili opremljanja

Se lotevate opremljanja doma in ne veste, kateri stil opremljanja izbrati? Se vam zdi kolebanje med minimalizmom in ...

Kreativna pisarna

Ob besedi pisarna večinoma pomislimo na tog poslovni prostor s pisalno mizo in dolgočasnim regalom. Da je pisarniški ...

Oprema enosobnega stanovanja

Tudi majhna stanovanja so lahko izredno prostorna. Danes vam predstavljamo opremo enosobnega stanovanja, ki lahko kljub ...

Futuristično stanovanje

Poplavi minimalističnih trendov notranjega oblikovanja, se po robu postavlja futuristično oblikovanje. S svojimi ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: