"Vintage" stil opremljanja

"Vintage" stil postaja tudi pri nas vedno bolj priljubljen. S posamičnimi kosi lahko čudovito popestrimo stanovanje in mu vdihnemo malce retro pridiha.

Izraz "vintage" v slovenščini nima nekega pravega prevoda. Pomeni lahko star ali pa tudi izbran, izvrsten, v modnem smislu pa najbrž kar vse obenem. Izraz "vintage" se sicer uporablja za vina, natančneje za leto izdelave priljubljene alkoholne pijače.

V modi  in navsezadnje pri opremljanju izraz uporabljamo za označevanje redkih, lepo ohranjenih in pogosto tudi "dizajnerskih kosov". Gre za posamezne elemente, ki prihajo iz "druge roke" oziroma so stari že vsaj 20 let. Tovrstni elementi tako kot stari avtomobili pridobijo na ceni, v trgovinah z "vintage" ponudbo pa dosegajo visoke vsote, predvsem kadar gre za dizajnerske in unikatne elemente.

V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo delo Alexandra Whita, ki je svojo hišo iz leta 1920 razgalil in ji nato vlil moderno noto s kančkom dobrega, starega "vintage" stila. Izstopajo posamični kosi, na primer pisani stoli, zanimive luči, knjige in podobno. V izredno odprtem in svetlem prostoru je tako nastala fantastična kombinacija dveh na prvi pogled različnih stilov: minimalizma in pisanega "vintage" stila. Hišo in njeno uredite, si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

 akcija odeja

Sorodni članki

Minimalistični stoli

KaNa čem pa vi sedite? Na lesenem, plastičnem ali mehko oblazinjenem stolu? Danes vam predstavljamo drzno ...

Kako pravilno obesiti sliko?

Zrcalo vsakega doma so stene, ki pripovedujejo zgodbe o ljudeh. Umetnost pravilnega obešanja slik pa je stara toliko ...

Opremljanje mladinske sobe

Je tudi vaš nadobudnež prerasel otroško sobo? Vam zmanjkuje zamisli za ureditev mladinske sobe? Za vas smo pripravili ...

Popotniški podstavki

Današnja "naredi sam" ideja je kot nalašč za vse, ki se še niste povsem pripravljeni posloviti od poletja in z njim ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: