"Vintage" stil opremljanja

"Vintage" stil postaja tudi pri nas vedno bolj priljubljen. S posamičnimi kosi lahko čudovito popestrimo stanovanje in mu vdihnemo malce retro pridiha.

Izraz "vintage" v slovenščini nima nekega pravega prevoda. Pomeni lahko star ali pa tudi izbran, izvrsten, v modnem smislu pa najbrž kar vse obenem. Izraz "vintage" se sicer uporablja za vina, natančneje za leto izdelave priljubljene alkoholne pijače.

V modi  in navsezadnje pri opremljanju izraz uporabljamo za označevanje redkih, lepo ohranjenih in pogosto tudi "dizajnerskih kosov". Gre za posamezne elemente, ki prihajo iz "druge roke" oziroma so stari že vsaj 20 let. Tovrstni elementi tako kot stari avtomobili pridobijo na ceni, v trgovinah z "vintage" ponudbo pa dosegajo visoke vsote, predvsem kadar gre za dizajnerske in unikatne elemente.

V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo delo Alexandra Whita, ki je svojo hišo iz leta 1920 razgalil in ji nato vlil moderno noto s kančkom dobrega, starega "vintage" stila. Izstopajo posamični kosi, na primer pisani stoli, zanimive luči, knjige in podobno. V izredno odprtem in svetlem prostoru je tako nastala fantastična kombinacija dveh na prvi pogled različnih stilov: minimalizma in pisanega "vintage" stila. Hišo in njeno uredite, si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Prednosti garsonjere

Garsonjere postajajo vedno bolj popularne. V določeni meri so razlog (še vedno) visoke cene nepremičnin, tukaj pa je ...

Rumena barva v jedilnici

Nič ne prikliče sonca v dom kot kanček rumene barve. Danes vam bomo pokazali, kako lahko čudovito uporabite rumene ...

Spominki malo drugače

Poletje in predvsem čas letnih dopustov se zdi še precej daleč. Verjetno so tudi vam ostali še lanski spominki, ki ...

Eko dizajn

Enkratnemu italijanskemu oblikovanju in njegovemu posluhu za notranji dekor ne gre oporekati. Danes vam predstavljamo ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: