"Vintage" stil opremljanja

"Vintage" stil postaja tudi pri nas vedno bolj priljubljen. S posamičnimi kosi lahko čudovito popestrimo stanovanje in mu vdihnemo malce retro pridiha.

Izraz "vintage" v slovenščini nima nekega pravega prevoda. Pomeni lahko star ali pa tudi izbran, izvrsten, v modnem smislu pa najbrž kar vse obenem. Izraz "vintage" se sicer uporablja za vina, natančneje za leto izdelave priljubljene alkoholne pijače.

V modi  in navsezadnje pri opremljanju izraz uporabljamo za označevanje redkih, lepo ohranjenih in pogosto tudi "dizajnerskih kosov". Gre za posamezne elemente, ki prihajo iz "druge roke" oziroma so stari že vsaj 20 let. Tovrstni elementi tako kot stari avtomobili pridobijo na ceni, v trgovinah z "vintage" ponudbo pa dosegajo visoke vsote, predvsem kadar gre za dizajnerske in unikatne elemente.

V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo delo Alexandra Whita, ki je svojo hišo iz leta 1920 razgalil in ji nato vlil moderno noto s kančkom dobrega, starega "vintage" stila. Izstopajo posamični kosi, na primer pisani stoli, zanimive luči, knjige in podobno. V izredno odprtem in svetlem prostoru je tako nastala fantastična kombinacija dveh na prvi pogled različnih stilov: minimalizma in pisanega "vintage" stila. Hišo in njeno uredite, si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Skrivnostna omara

Predstavljajte si, da imate doma čudežno omaro. Omaro, ki za seboj skriva nekaj neslutenega. Ne. Ne gre za pravljico. ...

Ideje za garderobno sobo

Tudi vi hrepenite po popolno organizirani omari? Je vaša stara omara postala premajhna? Rešitev je garderobna soba, ...

Katera drsna vrata boste izbrali?

Topli dnevi se poslavljajo, prihaja čas, ko se še toliko bolj zavedamo topline doma in v njej ...

Preurejene pisalne mize

Bi tudi vaša pisalna miza potrebovala »stilsko« preobrazbo? Manjka vašemu pisarniškemu kotičku urejena delovna ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: