Funkcionalno pohištvo

Se tudi vi soočate s pomanjkanjem prostora? Bi potrebovali kak dodaten kvadratni meter? Rešitev je tako imenovano funkcionalno pohištvo, ki kreativno izkoristi prav vsak prosti milimeter.

Če je nekoč veljalo, da so stanovanjski prostori in predvsem stanovanjske hiše zasnovane kot velike, pogosto večdružinske stavbe, so današnji prostori zaradi ekonomskega stanja in nenazadnje hitrega življenjskega tempa vedno manjši. Garsonjere in manjša enosobna stanovanja postajajo dom, kjer na razmeroma majhnem prostoru biva celotna družina. Ob tem pa se pojavlja problem pomanjkanja prostora. Kam umestiti posteljo, delovno mizo, omaro?

Odgovor na marsikatero prostorsko zagato je tako imenovano funkcionalnega pohištvo, ki v sebi združuje dvojnost svoje funkcije. Omara, ki se z enostavnim potegom spremeni v posteljo. Mize, ki v sebi skrivajo prostor za odlaganje in hrambo predmetov. Funkcionalne in domiselne rešitve bodo tako spremenile stanovanjsko območje kot je denimo dnevna soba v spalnico, igralnico ali delovni prostor.

Za vas smo pogledali k italijanskemu podjetju Clei. Njihovi oblikovalci so pravi čarovniki na področju oblikovanja funkcionalnega pohištva. Specializirali so se na področju oblikovanja pohištva, ki s svojim pametnim sistemom in večfunkcionalnostjo omogoča, da izkoristite prav vsak milimeter vašega stanovanja. Njihove izdelke vam kot navdih predstavljamo v spodnji galeriji.

 


Sorodni članki

Božična dekoracija doma

K lepo urejenemu domu sodi tudi sezonsko primerna dekoracija. Pred vrati je najbolj bleščeč mesec, ki kar kliče po ...

Popolna organizacija garderobe

Verjamete, da obleka naredi človeka? Urejenost pove veliko o značaju in življenjskem ...

Sodoben gugalnik

Predstavljajte si, kako lepo bi se bilo po napornem delovniku »zagugati« v spanec. Naši severni sosedje se ...

Uporabne ideje

Tudi povsem običajni predmeti kot so kozarci za vlaganje, lahko postanejo super uporabni. Za vas smo poiskali 9 idej, ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: