Velikonočni okraski iz slanega testa

Za vas smo pripravili ustvarjalno idejo, za katero boste skoraj vse potrebščine našli kar v kuhinji. Pokazali vam bomo, kako izdelati ljubke okraske iz slanega testa.

Bliža se velika noč in z njo običaj, ki ga otroci najbolj obožujejo: barvanje jajc. Zakaj bi z barvanjem čakali do praznika? Okrasite svoj dom z majhnimi jajčki iz slanega testa. Te lahko obesite na vrbove veje, ali pa jih uporabite kot darilca.

 

 

 

 

 

Kaj boste potrebovali za izdelavo jajčk?

  • 2 enoti drobno mlete soli (bolj kot je sol drobna, bolj fino testo bomo dobili);
  • 2 enoti navadne moke;
  • 1 enoto vode;
  • 1 žličko olja ;
  • valjar;
  • modelčke za piškote;
  • barve;
  • vrvico.

Kako se lotiti dela? 

V večji skledi najprej zmešajte suhe sestavine. Nato postopoma dodajajte vodo in olje. Testo mora biti gibko. Če je presuho, dodajte še malo vode, premokremu pa malce moke. Testo nato na večji površini razvaljajte na enakomerno debelino - tanjše, kot bo testo, prej se po posušilo. Z modelčkom za piškote izrežite oblike. Testo previdno položite na pladenj in pecite pol ure na 125 stopinjah. Ko se ohladi, je pripravljeno na barvanje. Predlagamo, da barvanje prepustite otrokom. Na koncu zgolj dodajte vrvico in jih obesite. Nekaj idej lahko najdete tudi v spodnji galeriji.


 


Sorodni članki

Omara za čevlje

Vsakdo, ki ima doma nekaj več parov obutve, se je gotovo že srečal s težavo glede njenega shranjvanja. Za tokratni ...

Prenova stanovanja

Vas zmrazi, ko pomislite na selitev? Mene tudi. Kar naenkrat si v kaosu, nič več ti ni jasno, najraje bi vse skupaj ...

Naša akcija se počasi zaključuje

Poznate rek, da je vsega lepega enkrat konec? Mi pravimo, da ni nujno tako. Naša neverjetna akcija, kjer dobite vgradno ...

Izbira sedežne garniture

Udobnost, kakovost in videz so glavni kriteriji pri izbiri sedežne garniture. Pri nakupu moramo biti posebej pozorni, ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: