Recikliranje plastenk

Ste vedeli, da se plastična embalaža razkraja kar nekaj sto let? Razlog več, da je ne zavržete, ampak ponovno uporabite.

Prav gotovo ste že slišali koga reči: "Narava je ena sama. Ravnajmo z njo spoštljivo." Tudi Akronovci se z mislijo povsem strinjamo. In v duhu te miselnosti je današnja "naredi sam" ideja. Za vas smo zbrali super ideje za ponovno uporabo plastenk. Ideje so tako simpatične, da boste gotovo dvakrat premislili, preden zavržete kakšno plastenko.

Ustvarjalno

Barvice, voščenke, flomastri, pa  škarje in še kaj bi se našlo. Da bo ustvarjalni pribor vedno urejen in pri roki, potrebujete držala, ki jih lahko izdelate sami. Vse, kar potrebujete, je večja plastenka soka, ki jo dobro operite. Nato s pomočjo alkoholnega flomastra zarišite odprtino velikosti 1/4 zgornjega dela plastenke. S tapetniškim nožem nato previdno odrežite odprtino. Kreativnejši lahko plastenke pobarvate ali jih okrasite z nalepkami.

Držalo za nakit

Ste vedeli, da lahko iz plastenk izdelate držalo za nakit? Potrebovali boste 4 plastenke s spodnjim delom v obliki rože (npr. plastenka coce-cole). Spodnji del odrežite v višini 5 cm. Nato s finim brusnim papirjem obrusite morebitne ostre robove. Na sredini z vrtalnim strojem zvrtajte luknjo. Vstavite železno palico in na vsaki strani posodice namestite matico, ki bo poskrbela, da se lonček ne bo premikal. Zadnji lonček obrnite na glavo. Tako, vaše stojalo je pripravljeno za uporabo.

Igrače

Plastenke lahko hitro postanejo tudi ljubke igrače. Združite dve odrezani plastenki. Previdno ju zlepite. Pobarvajte z belo barvo in si nato dajte duška z barvami. Sova, ptički, majhne omarne pošasti ali celo pujski. Naj vam pri delu pomagajo najmlajši - njim nikoli ne zmanjka idej. Večje plastenke skupaj spremenite v hiške za lutke. Nikar pa ne spreglejte spodnje galerije, kjer vas čaka še nekaj idej. Sorodni članki

Preurejene pisalne mize

Bi tudi vaša pisalna miza potrebovala »stilsko« preobrazbo? Manjka vašemu pisarniškemu kotičku urejena delovna ...

Adventi venček

Pa vi? Ste letos že izdelali venček, ki bo kraljeval sredi mize in razveseljeval tja do božiča? Za vas smo poiskali ...

Skandinavski stil opremljanja

Na kaj pomislite ob besedah skandinavski stil opremljanja? Izlet v Ikeo? Neskončno belino? Urejenost do potankosti? ...

Kozarčki otroške hrane malo drugače

Se tudi vam v predalih skriva kopica steklenih kozarcev za otroško hrano? Nikar jih ne mečite proč. Raje jih predelajte ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave