Urejena mladinska soba

Opremljate ali preurejate mladinsko sobo? Da se boste lažje lotili dela, smo vam pripravili tri nasvete, ki vam bodo pomagali pri snovanju sanjske sobe za vašega najstnika.

Mladinsko sobo je veliko težje opremiti, kot otroško. Odraščajoč najstnik potrebuje ob delovnem prostoru še zadosten prostor za ustvarjanje in počitek. Tukaj pa so še njegove želje in hotenja, ki so nemalokrat povsem drugačna od predstav staršev glede tega, kako naj bi mladinska soba izgledala.

Pogovorite se z otroki

Pri urejanju mladinskih sob je nujna dobra komunikacija med starši in otroci. Vprašajte svojega najstnika, kako si predstavlja svojo sobo. Na list papirja zapišite izvedljive in tudi neizvedljive ideje. Želje kot so košarkaški koš,  viseča mreža in podobno. Naj vam naj služijo, kot podlaga za nadaljnje opremljanje.

Izognite se pretiravanju

Kljub temu, da je vaša hčerka navdušena balerina, to nikakor ne pomeni, da je potrebno mladinsko sobo spremeniti v plesni studio. Želje otrok se spreminjajo z odraščanjem, zato je pomembno, da je soba prostor, ki dopušča ustvarjanje in ne omejuje. Namesto ene stroge teme, dodajte v prostor elemente, ki jih otrok obožuje. Na primer stensko nalepko balerine, ki se zlahka odstrani in zamenja.

Brezčasna oprema

Mladinska soba je korak stran od odrasle sobe. Ker gre za sobo, ki jo bo otrok najverjetneje koristil od sredine osnovne šole pa vse do študija, je pomembno, da je ta primerno opremljena. To pomeni, da ima pisalno mizo oziroma delovno površino, dovolj veliko posteljo, prostorno omaro in zadostno število polic za odlaganje knjig. Pri barvni paleti vam svetujemo, da se držite nevtralnih odtenkov, ki jih popestrite z dodatki kot so posteljnina, zanimive luči in barvite zavese. Nekaj idej pa lahko poiščete tudi v spodnji galeriji.


 

 


Sorodni članki

Potiskane majice

Dobra založenost trgovin z umetniškimi pripomočki omogoča ustvarjalcem skorajda neomejene kreativne izzive. Če vam je ...

Pogradi

Pogradi so izredno praktična rešitev za vse majhne prostore. Za vas smo zbrali nekaj sodobnih dizajnov pogradov, ki ...

Omara za čevlje

Vsakdo, ki ima doma nekaj več parov obutve, se je gotovo že srečal s težavo glede njenega shranjvanja. Za tokratni ...

Italijanski minimalizem

Najtežje je doseči preprostost. Morda zveni nenavadno, a je prav preprosto oblikovanje tisto, ki oblikovalcem dela ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: