Rumena barva v jedilnici

Nič ne prikliče sonca v dom kot kanček rumene barve. Danes vam bomo pokazali, kako lahko čudovito uporabite rumene odtenke v jedilnici.

Rumena barva je pogosto spregledana, ko se odločamo o barvnih odtenkih za poživitev jedilnega prostora. »Limonina« rumena morda res ni najboljša izbira za jedilni kot, a paleta rumene ponuja še veliko. 

Stene

Ko se odločate za barvno prenovo prostora, je najlažje začeti s stenami. Te prebarvajte v celoti ali pa se odločite za obdelavo zgolj ene stene, ki jo izpostavite. Za jedilnico izberite tople tone rumene, izogibajte pa se hladnim in flurescentnim odtenkom rumene. Dobra in preverjena izbira pa so tudi tapete. Izberite vzorce in teksture, ki se ujemajo z vašim pohištvom.

Barvit strop

Strop je del prostora, a nanj pogosto pozabimo. Popestrite prostor s stropom v rumeni barvi. Ta bo brez velikega vzbujanja pozornosti spremenil vzdušje v jedilnici. Dodajte še preprogo v rumenih tonih in popolna kombinacija je zagotovljena.

Dodatki

V kolikor ne želite pretirano posegati v prostor, a vseeno iščete spremembo, potem so dodatki v rumeni barvi prava rešitev za vas. Dela se lahko lotite z jedilnimi stoli. Preoblecite prevleke na stolu v sijočo rumeno, drznejši se poigrajte še z vzorci in teksturami. V kolikor vam prostor dopušča, obesite dolge zavese z rumenim potiskom ali pa staro luč zamenjate za čisto novo rumeno lepotico.

Kopico idej boste našli tudi v spodnji galeriji. Vir fotografij: Tobi Fairley Interior Design, New Mood Design, Optimise Design, Camellia Interiors, Riach Architects)


 

 


Sorodni članki

Ureditev dnevne sobe po Feng Shui-ju

Feng Shui je starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, ki osvaja svet. Za vas smo ...

Obešalniki v obliki dinozavrov

Je tudi vaš otrok povsem navdušen nad dinozavri? Potem naj bo današnja "naredi sam ideja" vaš naslednji ustvarjalni ...

Morski konjiček

Poletje se nam je letos malce skrilo. Da bi ga vsaj malce priklicali, smo Akronovci za vas pripravili simpatično ...

Osnove vastuja

Vam primanjkuje energije? Imate občutek, da vašemu domu manjka harmonije? Za dodatno pomoč pri opremljanju vam danes ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: