Urejen vrt

Toplo vreme je kot nalašč za delo na vrtu. Za vse navdušene vrtičkarje smo zbrali pet krasnih idej, ki bodo polepšale vrt.

Lindley Karstens je nekoč dejala, da vrtnarjenje pomeni uživati v vonju stvari, ki rastejo v zemlji, se umazati, ne da bi pri tem imel občutek krivde, in si vzeti čas, da vsrkaš malo miru in vedrine. Veselja in ne navsezadnje darov, ki ga prinaša vrt je obilo. Z našimi kreativnimi nasveti odenite vaš vrt v novo preobleko.

Reciklirane gume

Stare avtomobilske zračnice lahko z malce truda postanejo krasen vrtni okras. Gume pobarvajte z barvo v spreju. Ko se barva povsem osuši, zračnice zložite v poljubno postavitev in nasujte zemljo. Vanje lahko posadite začimbnice ali pa drobno cvetje.

Palete

O praktičnosti lesenih palet, smo na naši strani že pisali. Danes vam bomo pokazali, da so palete lahko tudi krasen začimbni zid. Leseno paleto pritrdite ali položite ob zid. Priporočamo vam, da jo prebarvate ali zaščitite s ustreznim premazom za les. Nanjo lahko obesite začimbne lončke ali pa na zadnjo stran palete namestite dolga cvetlična korita in drobno rastlinje nasadite kar v samo paleto.

Pot na vrt

Polepšajte pot na vrt s tlakovci, ki jih izdelate sami. Pod okrogel model položite velik list (npr. rabarbarin), v model vlijte beton in pustite, da se masa posuši. Nato odstranite obroč. Za model lahko uporabite tudi aluminijaste pekače za enkratno uporabo.

Reciklirane steklenice

Prazne steklenice lahko uporabite za izdelavo mini vrta. Steklenice prečno odrežite. Pozorni bodite, da zgladite morebitne ostre robove. V odrezane steklenice nasujte zemljo in posadite drobne okrasne rastline ali sveže začimbnice.

Vrtna ograja

Votli zidaki so krasna alternativa klasičnim lesenim ograjam. Omogočajo relativno enostavno gradnjo. Votel prostor znotraj zidaka pa omogoča, da vanje posadimo poljubno rastlinje. Omenjene ideje za ureditev vrta si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 


Sorodni članki

"Washi" trakovi

Poznate "washi" trakove? Prikupne pisane lepilne trakove, ki so osvojili svet? Za vas smo poiskali kar 9 kreativnih ...

Minimalistični stoli

KaNa čem pa vi sedite? Na lesenem, plastičnem ali mehko oblazinjenem stolu? Danes vam predstavljamo drzno ...

Soba za najstnika - delovni kotiček

Pri opremljanju sobe za najstnika in njegovega delovnega kotička prav gotovo velja načelo "manj je več". Vsaka dodatna ...

Opremljanje mladinske sobe

Je tudi vaš nadobudnež prerasel otroško sobo? Vam zmanjkuje zamisli za ureditev mladinske sobe? Za vas smo pripravili ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: