Reciklirane pločevinke

Kaj imajo skupnega vložena koruza, fižol in razni sadni kompoti? Pločevinke, ki običajno končajo v smeteh. Danes vam bomo pokazali, da prav gotovo ne sodijo zgolj na odpad. Za vas smo zbrali štiri ideje za ponovno uporabo pločevink.

Držalo za kozarce

Z malce barve in dodatkom starega pribora lahko odpadne pločevinke hitro postanejo simpatično držalo za kozarce. Te lahko izdelate tako, da na pločevinke namesto ročaja pritrdite ukrivljene vilice ali star nož. Nato oboje prebarvate s sprejem poljubne barve.

Okrasni lonci

Zakaj ne bi namesto klasičnih glinenih ali keramičnih loncev na okna postavili pločevinaste okrasne lonce? Oprane pločevinke zgolj opremite z napisom, kaj se skriva v njih, in ljubek okenski okras je končan.

Ptičja hranilnica

Malce robustne vrvi in pločevinka postane simpatična ptičja hiška. Njena izdelava je precej enostavna. Pločevinko odprite, oziroma odrežite zgolj do polovice. Nanjo pričvrstite železno ali leseno palico, zunanjost pa ovijete z vrvjo. Izdelano hišico obesite na drevo, vanjo nasujte semena in opazujte ptičke, ki uživajo v svoji novi pridobitvi.

Stojalo za časopis

Moderno stojalo, ki spominja na dizajnersko oblikovanje, lahko izdelate kar sami. Na leseno ploščo, ki je enake širine kot pločevinke, v poljubnem zaporedju razvrstite različne pločevinke. Krasen efekt boste dosegli, če jih na koncu prebarvate v enak odtenek. Vse ideje si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 


Sorodni članki

Ideje za mladinsko sobo

Za vas smo zbrali nekaj idej za šik ureditev mladinskih sob, ki bodo prav gotovo navdušile vas in vaše ...

Nenavadne luči

Potrebuje vaš prostor zgolj tisto "piko na i"? Poskusite s kompletom nenavadnih in drugačnih svetil, ki bodo popestrila ...

Organiziran ustvarjalni kotiček

Sodite tudi vi med velike ljubitelje ustvarjanja? Postaja vaš delovni kotiček pretesen? Omare pa premajhne? Čas je za ...

Stili opremljanja

Se lotevate opremljanja doma in ne veste, kateri stil opremljanja izbrati? Se vam zdi kolebanje med minimalizmom in ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: