Uporaba šablon

Blazine, stene, voščilnice ... S pomočjo šablon lahko potiskate skoraj vse. Danes vam bomo pokazali, kako lahko povsem enostavno pobarvate in »potiskate" leseno pručko.

 

 

 

Potrebovali boste:

  • Akrilne barve poljubnih barv in odtenkov.
  • Trši karton.
  • Nož za papir ali skalpel.
  • Gobico za slikanje.
  • Svinčnik.
  • Večji čopič.
  • Leseno pručko.

Kako se lotiti dela?

Preden pričnete z delom, vam svetujemo, da delovno površino pregrnete s časopisnim papirjem. Akrilne barve se težje odstranjujejo s tekstila, zato zaščitite tudi oblačila. Nato se lotite barvanja pručke s prvo barvo. V kolikor je površina pručke preveč hrapava, jo je potrebno pred barvanjem obdelati s finim papirjem za brušenje.

Med tem, ko čakate, da se barva posuši, se lotite izdelave šablone. Na karton s svinčnikom narišite poljuben vzorec, ki ga v enakem zaporedju in razmaku ponavljajte čez celotno površino. Svetujemo vam, da izberete enostavne, ne preveč drobne in zapletene oblike. Nato eno za drugo izrežite s skalpelom.

Izdelano šablono postavite na pručko (ki mora biti popolnoma suha,) in z gobico namočeno v drugo barvo počasi »potapkajte« po šabloni. V kolikor šablona ne prekrije celotnega mesta, jo počasi premikajte po površini. V spodnji galeriji si lahko ogledate celoten postopek še na fotografijah ( vir: The 36th Avenue).

 


Sorodni članki

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...

Urejen vrt

Toplo vreme je kot nalašč za delo na vrtu. Za vse navdušene vrtičkarje smo zbrali pet krasnih idej, ki bodo polepšale ...

Nemški loft

Današnja opremljevalska inspiracija prihaja iz Nemčije. »Pokukali« smo v prekrasen loft, ki enostavno jemlje ...

Izbira barv v stanovanju

Uganete kje dobim največ idej za barvne kombinacije? Pri obešanju pisanega perila. Morda tudi zato pri tem opravilu ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave