Uporaba šablon

Blazine, stene, voščilnice ... S pomočjo šablon lahko potiskate skoraj vse. Danes vam bomo pokazali, kako lahko povsem enostavno pobarvate in »potiskate" leseno pručko.

 

 

 

Potrebovali boste:

  • Akrilne barve poljubnih barv in odtenkov.
  • Trši karton.
  • Nož za papir ali skalpel.
  • Gobico za slikanje.
  • Svinčnik.
  • Večji čopič.
  • Leseno pručko.

Kako se lotiti dela?

Preden pričnete z delom, vam svetujemo, da delovno površino pregrnete s časopisnim papirjem. Akrilne barve se težje odstranjujejo s tekstila, zato zaščitite tudi oblačila. Nato se lotite barvanja pručke s prvo barvo. V kolikor je površina pručke preveč hrapava, jo je potrebno pred barvanjem obdelati s finim papirjem za brušenje.

Med tem, ko čakate, da se barva posuši, se lotite izdelave šablone. Na karton s svinčnikom narišite poljuben vzorec, ki ga v enakem zaporedju in razmaku ponavljajte čez celotno površino. Svetujemo vam, da izberete enostavne, ne preveč drobne in zapletene oblike. Nato eno za drugo izrežite s skalpelom.

Izdelano šablono postavite na pručko (ki mora biti popolnoma suha,) in z gobico namočeno v drugo barvo počasi »potapkajte« po šabloni. V kolikor šablona ne prekrije celotnega mesta, jo počasi premikajte po površini. V spodnji galeriji si lahko ogledate celoten postopek še na fotografijah ( vir: The 36th Avenue).

 


Sorodni članki

Mozaično ogledalo

Mozaik je stara tehnika, ki sega še v čas rimskega in bizantinskega obdobja. Zaradi razmeroma enostavne obdelave ...

Kotne police

Police so mnogo več kot priročne površine za odlaganje knjig. Danes bomo pobližje pogledali kotne police. Za vas smo ...

Drugačna keramika

Ste že kdaj izbirali keramiko? V kolikor ste odgovorili pritrdilno, veste, da je na voljo množica vzorcev in motivov. ...

Kovinski dodatki

Želite popestriti svoj dom? To jesen in zimo bodo ponovno aktualni dodatki v vseh kovinskih ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: