Unikatni tlakovci

Toplo vreme je kot nalašč za drobna opravila zunaj. Zakaj ne bi letos z urejanjem vrta pričeli še pred pomladjo? Polepšajte ga s prav posebnimi tlakovci, ki jih lahko izdelate sami.

Koščki stekla, pisani kamni z dopusta, rečni in ostali morski zakladi bodo pri  današnji "naredi sam" ideji, še kako prišli prav. Pokazali vam bomo namreč, kako z malce truda izdelati unikatne tlakovce, ki bodo polepšali vaše cvetlične potke ali pa kar vaš vhod.

 

 

 

 

Kaj boste za delo potrebovali:

  • Plastičen podstavek za rože,
  • mešanico za cement,
  • vodo,
  • posodo za mešanje,
  • olje,
  • dekorativne elemente (steklo, kamne, školjke ...).

Kako se lotiti dela?

Plastičen podstavek za rože premažite z oljem ali vazelinom. To bo preprečilo prijemanje cementa na dno posode. Nato v večji posodi po navodilih proizvajalca pripravite cement. Mešanica mora biti dovolj gosta za mešanje, a ne preveč tekoča. Zmes nato zlijte v podstavek. Pogladite in počakajte nekaj minut. Ko se cement prične rahlo sušiti, pričnite s polaganjem dekorativnih elementov. Te zgolj potisnite v mešanico. Ko se bo cement posušil, bodo tudi drobni koščki ostali na svojem mestu. Za tlakovce lako uporabite tudi delčke razbitega porcelana, pisanega stekla ali celo plastične zamaške. 

 


Sorodni članki

Nenavadne ideje

Ste tudi vi kot otrok sanjali o hiški na drevesu? Mogoče o tako velikem akvariju, da bi se skorajda dalo spati v njem? ...

Reciklirane vaze

Današnja "naredi sam ideja" je kot nalašč za vse eko navdušence. Reciklirane vaze, ki jih lahko izdelate iz praznih ...

Izdelava okrasnega znaka

Drobni okraski dajejo domu dušo. Posebej izrazni so tisti, ki jih izdelamo sami. Danes vam predstavljamo idejo, kako z ...

Vinilne stenske nalepke

Preurejate dom? Ali pa preprosto potrebujete spremembo brez prevelikega finančnega vlaganja? Popestrite svoj dom z ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: