Družinski portreti

Danes smo za vas pripravilo prav posebno "naredi sam" idejo. Zbrali smo namreč kopico uporabnih idej za malce drugačne družinske fotografije.

Poznate misel Ashleya Montagua?"Trenutki sreče, ki jih užijemo, nas presenetijo. Ne polastimo se mi njih, temveč oi nas." In prav takšne trenutke je potrebno ovekovečiti, da nas bodo greli kot lepi spomini tudi kasneje. Ker otroci kar prehitro rastejo in odrastejo, je pomembno, da si vzamemo čas in pomembne mejnike ujamemo na fotografije.

 

 

Kompozicija

Pri fotografiranju igra veliko vlogo kompozicija. Današnji fotoaparati vsebujejp kar nekaj prednastavljenih in izredno uporabnih funkcij, ki tudi neveščemu uporabniku omogočijo solidno fotografijo. Ampak najprej se vrnimo k postavitvi oziroma kompoziciji fotografirancev. Preden se lotite dela, razmislite, kaj želite s fotografijo povedati. Na primer: zabaven trenutek je najlepši ob spontani postavitvi. Različne generacije lahko prikažete s postavitvijo portretirancev od najmlajšega do najstarejšega. Male otroke in nižje osebe postavite v ospredje. Dovolite si eksperimentirati in preizkušati nove stvari. 

Ozadje

Pri fotografiji igra pomembno vlogo ozadje. Krasno ozadje je lahko darilni papir, ki ga z lepilnim trakom pritrdite na steno ali večje stojalo. Lepi ambienti kar kličejo po fotografiranju, tukaj pa je še narava, ki vedno znova ponuja nešteto možnosti za lepo fotografijo. Priporočamo vam, da pred pričetkom slikanja v glavi oblikujete manjšo temo, ki bo vaša osnova za nadaljnjo delo. Tema je lahko recimo plaža, božič doma, sprehod po barju ...

Na kaj ne gre pozabiti?

Za dobro fotografijo je pomembno predvsem dobro počutje fotografirancev. Vsaka slaba volja ali zadrega se zrcali v očeh in lahko pokvari še tako celovito pripravljeno fotografiranje. Pred pričetkom slikanja se pogovorite z vašimi najbližnjimi in jim razložite, kaj boste storili. Naj bo družinsko slikanje zabaven dogodek, ki ga bodo ohranili v lepem spominu. Nekaj idej za simpatične družinske portrete lahko najdete tudi v spodnji galeriji. 


 

 


Sorodni članki

Umetniška platna

Dovolite umetniku v sebi na plan. Za vas smo zbrali enostavne ideje za poslikavo platen, ki bodo prav gotovo popestrila ...

»Ponarejeno« vintage ogledalo

Vintage oziroma "stari" stil se v velikem slogu vrača v naše domove. Posebej simpatični so dodatki, ki imajo osebno ...

Drugačna senčila

Četudi se zdi, da je poletje in z njim povezani sončni dnevi še daleč, je zima pravi čas za manjše notranje spremembe ...

Jesenska preobleka doma

Želite tudi vi košček jesenske lepote prenesti v dom? Danes vam ponujamo nekaj nasvetov, kako poceni in ljubko jesensko ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: