Unikatne skodelice

Pa vi? Pijete zjutraj kavo ali čaj? Morda kakav? Predstavljajte si, da srkate svojo najljubšo pijačo iz skodelice, ki ste jo izdelali sami.

Danes bomo pobližje pogledali, kako se lotiti izdelave unikatnih skodelic. Keramike ne bomo izdelovali sami, marveč jo bomo samo umetelno porisali in ji tako dodali osebno noto.

Kaj bomo potrebovali?

V vsaki večji trgovini boste našli bele keramične skodelice po ugodni ceni. Ob tem bomo potrebovali še t.i. "sharpie" ali flomastre za risanje na porcelan. Našli jih boste v bolje založenih trgovinah s hobi materialom. 

Kako se lotiti dela?

Najprej zaščitimo delovno podlago, kar nam bo prihranilo nepotrebno čiščenje. Keramične skodelice s suho krpo dodobra obrišemo. V kolikor imate doma visoko odstotni alkohol, lahko skodelice zunaj obrišete še s tem. In nato enostavno pričnemo z risanjem. V kolikor imate otroke, jih vključite v delovni proces. Dajte si duška z barvami in oblikami. Po končanem delu pustimo skodelice 24 ur, da se v celoti osušijo (preverite na embalaži flomastrov, koliko potrebujejo za sušenje). Ko so popolnoma suhe, jih postavimo v hladno pečico in nato slabo uro pečemo pri 200 stopinjah Celzija. Čas »pečenja« se prav tako razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Prijetno ustvarjanje vam želimo! 

 Sorodni članki

Drugačne spalnice

Iščete navdih za preureditev vaše spalnice? Potem je današnji članek kot nalašč za ...

Knjižnica pod stopniščem

Knjižni molji se boste razveselili današnjega dizajnerskega nasveta. Pripravili smo vam nekaj idej, kako učinkovito ...

Pospravljena športna oprema

Se tudi pri vas neugledno kopiči športna oprema? Za vas smo pripravili nekaj zanimivih idej, kako ponovno vzpostaviti ...

Pozdravljena pomlad

Letošnja zima nam ni postregla z obilico snežnih padavin in mraza. Pa vendar se zdi, da vsi komaj čakamo na pomlad in ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: