Izdelava sveč

Prihaja čas, ko bomo za malce romantike večkrat prižgali kakšno svečko ali dve. Zakaj ne bi prižigali svečk, ki ste jih izdelali sami? Danes vam bomo pokazali, kako.

Sveče so že dolgo ne samo svetilo, ampak pravcati stanovanjski dodatek, brez katerega skorajda ne gre. V široki ponudbi najdemo vse od dišečih sveč do mojstrovin, ki so tako umetelno izdelane, da jih niti ne želimo prižgati. Danes bomo svečke izdelali sami.

Kaj potrebujemo?

Za izdelavo naših svečk bomo potrebovali:  papirnate kozarčke, voščenke, vosek, vrvico za sveče, lesene palčke, mikrovalovno pečico in držalo za kozarčke.

Zavihajmo rokave

Trgovine s hobi materialom so vedno boljše založene in zato boste z lahkoto našli vse zgoraj naštete materiale. Najprej zaščitimo našo delovno površino. Predlagamo, da jo pogrnete s časopisnim papirjem in si tako bistveno olajšate morebitno čiščenje.

V papirnate kozarčke nasujemo nekaj voska. Postavimo jih v mikrovalno pečico in počasi segrevamo. Dovolj bo slaba minutka. Z leseno palčko premešamo in vosek vlijemo v steklene kozarčke, v katere smo že prej dodali vrvico za sveče.

Ker pa smo rekli, da bomo delali pisane svečke, potrebujemo voščenke. Te nam bodo služile kot barvilo, ki bo poceni obarvalo naš vosek. V papirnate lončke ponovno dodamo nekaj voska. Tokrat vosku dodamo koščke voščenke. Seveda jih pred tem olupimo. Vosek stopimo v mikrovalovni pečici in ga vlijemo v steklene kozarčke. V kolikor želimo, da bodo barve poševne, lonček postavimo v držalo in  pustimo, da se stopi. Postopek ponavljamo z različnimi barvami, dokler ne dosežemo želenega rezultata oziroma ne napolnimo kozarčkov.

P.s. Mali svečniki so tudi čudovito praznično darilo.


 


akcija vgradne omare

Sorodni članki

Barve v otroški sobi (1.del)

Izbira barv za otroško sobo je pravcati izziv. Potrebno je izbrati primeren odtenek, ki bo pogodu vašemu malčku. Da bo ...

Reciklirane pločevinke

Kaj imajo skupnega vložena koruza, fižol in razni sadni kompoti? Pločevinke, ki običajno končajo v smeteh. Danes vam ...

Jabolko presenečenja

Toplo vreme je kot nalašč za urejanje doma in okolice. Za vas smo pripravili zanimivo »naredi sam« idejo, ki bo ...

Popestritev sten

Bela zima. Belo pohištvo. Bele stene. Vas ob zadnjem stavku kar strese? Iščete simpatično zamisel za popestritev ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 9. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave