Tematsko opremljene mladinske sobe

Opremljanje mladinske sobe je velik zalogaj. Pri opremljanju moramo nujno upoštevati želje in okus odraščajočega mladostnika. Žongliranje med željami in potrebami pa je pogosto zelo težko.

Za razliko od otroške sobe, potrebuje mladinska soba dodaten kotiček za šolske obveznosti. Zadosten prostor za konjičke in nenazadnje odmaknjen delček za druženje s prijatelji. Oprema mladinske sobe mora vse to omogočati in hkrati dajati vtis skladne celote.

Seveda sta oprema in velikost sobe odvisna od starosti in karakterja mladostnika. Njegovo okolje se spreminja z dozorevanjem. Vse to pa je potrebno vključiti v sam prostor. Tako se, na primer, malenkost bolj zadržan mladostnik ne bo preveč dobro počutil v živahni in dinamično opremljeni sobi. Medtem, ko se bo bodoči »rock zvezdnik« popolnoma izgubil v klasično opremljeni sobi.

Za vas smo poiskali nekaj primerov tematsko opremljenih mladinskih sob. Navdih zanje smo poiskali pri oblikovalskem podjetju Carre.  V galeriji tako lahko najdete primer sobe za mladega znanstvenika, plesalko ali umetnika. Vsem sobam je skupna velika mera premišljenosti in upoštevanja karakterja uporabnikov, ki se odražajo v samih dekorativnih dodatkih. 

 Sorodni članki

Funkcionalno pohištvo

Se tudi vi soočate s pomanjkanjem prostora? Bi potrebovali kak dodaten kvadratni meter? Rešitev je tako imenovano ...

Črno- bela kopalnica s pridihom retra

Opremljate ali prenavljate kopalnico? Za vas smo »pokukali« k Artceramu, ki navdušuje s črno belimi kombinacijami, ki ...

Moderna vrstna hiša

Na kaj pomislite ob besedah vrstna hiša? Hiša, ki vam jo predstavljamo danes, je vse prej kot enolična in ...

Priprava otroške sobe na šolo

Začetek šole bo tukaj, kot bi trenil. K pripravam na začetek pouka pa sodi tudi ureditev otroške sobe. Da bo vaš ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave