Sveže cvetje

Vnesite pomlad v vaš dom s šopkom svežih rož. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za nego svežega cvetja.

Nekaj skrivnostno lepega je na šopku svežega cvetja. Razlog morda tiči v njegovi minljivosti, ali pa preprosto očara lepota samega cvetja. Da bo vaše cvetje še dlje razveseljavalo vas in vaše bližnje, smo vam pripravili nekaj trikov, s pomočjo katerih se boste prelevili v pravega cvetličnega mojstra.

  • Ali ste vedeli, da če stebla cvetja odrežete pod kotom 45 stopinj, to zdrži dlje? Razlog se skriva v površini reza, kar omogoča večjo absorbcijo vode. Vaše rastline pa posledično držijo dlje.
  • Nimate vaze? Uporabite prikupne čajne skodelice. Mini šopki bodo tako dobili "vintage" videz. Ideja je posebej uporabna za vse cvetove s prekratkim steblom, ki bi jih običajno zavrgli. 
  • Imajo vaše cvetlice še zaprte cvetove? Nič hudega, pomagajte jim zacveteti. V vazo nalijte toplo (ne vročo) vodo. Cvetje za minuto postavite v vazo. Po minuti vodo zamenjajte s hladno. V 20 minutah bo vaše cvetje zacvetelo. 
  • Ste vedeli, da cvetje drži dlje, če vodi dodate par kapljic vodke in žličko belega sladkorja?  Mešanica deluje kot hranilo, ki podaljša obstojnost svežega cvetja.
  • Pri cvetju si dovolite eksperimentirati. Zakaj ne bi namesto pisanega šopka poskusili s temnejšo različico? Ali pa v steklene desertne skledice posadili kaktuse in jih "postregli" gostom? Nekaj "cvetličnih idej" lahko najdete tudi v spodnji galeriji.


Sorodni članki

Oprema enosobnega stanovanja

Tudi majhna stanovanja so lahko izredno prostorna. Danes vam predstavljamo opremo enosobnega stanovanja, ki lahko kljub ...

Opremljanje sobe za najstnika

Najstniki so običajno zahtevni naročniki. Sami točno vedo, kaj jim je všeč in kaj jim ne. Zaplete se, ko se želje in ...

Pospravljena kuhinja

Ste tudi vi nezadovoljni z redom v vaši kuhinji? Včasih zaman iščete pokrovke in je drobna posoda kljub trudu ...

Otroško pohištvo iz evro palet

Prebudite kreativnega mojstra v sebi in se lotite izdelave otroškega pohištva iz odsluženih evro palet. Kreativno, ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: