Viseče lončnice

Narava se je že dodobra prebudila. Zdaj je čas, da bujno zelenje povabite tudi v svoj dom.

Pika na "i" vsakega doma so prav gotovo zelene ali cvetoče lončnice, ki ambientu dajejo noto domačnosti. Postavljene v lep ločnek in seveda primerno negovane, pa so prava paša za oči. Danes vam bomo predstavili nekaj svežih idej za malce drugačno postavljanje lončnic v prostor. Te v prostoru ne bodo stale, ampak visele.

Makrame

Le kdo ne pozna ljubkih pletenih "košar" za rože? Ste vedeli, da ta starodavna umetnost "vezanja" vozlov sega vse do 13.stoletja, ko so arabski tkalci z različnimi vzorci vozlov okraševali oblačila? Če boste povprašali babico ali teto, še prav gotovo poznata tehniko izdelave makrame košare. Če pa niste mojster pletenja, se lahko poslužite majhnega trika.

V železnini poiščite tanjše,votle železne palice. S sprejem jih pobarvajte v želen odtenek. Nato več daljših vrvic povežite v vozel. Vrvice razprite v zvezdo. Nato na vsako nanizajte eno palico. Posamezne vrvice med seboj zvežite in ponovno nanizajte palice. Nizajte in vežite tako dolgo, dokler ne dobite obliko "vrečke". Predlagamo vam, da pri vezanju uporabite na sredi kar lonec, ki bo nato stal v vaši košari. Tako boste brez težav zadeli pravo obliko viseče košare.

Luknje in luknjice

Najlažje je cvetlične lončke obesiti s pomočjo preproste vrvice. To storite tako, da v glinen lonec izredno previdno zvrtate 2 luknji. Luknji naj bosta na nasprotnih straneh. Nato skozi luknji zgolj napeljite vrv ali tanko verigo. Lonec z vrvico obesite na steno ali vrata in dodajte lončnico. Kreativni lahko lončke pisano obarvate ali, še bolje, delo prepustite otrokom, saj njim umetniškega elana nikoli ne zmanjka. Nekaj simpatčnih idej za viseče lončnice pa lahko najdete tudi v spodnji galeriji. Sorodni članki

Sveže cvetje

Vnesite pomlad v vaš dom s šopkom svežih rož. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za nego svežega ...

Knjižne police ... malo drugače

Ko police niso samo odlagalno mesto, ampak pletejo zgodbo stanovanja. Za vas smo izbrskali kreativne oblikovalske ...

Pisane preproge

Preproge so hitra rešitev za popestritev doma. Za vas smo zbrali dvanajst pisanih idej, ki igrivo polepšajo ...

Vinilne stenske nalepke

Preurejate dom? Ali pa preprosto potrebujete spremembo brez prevelikega finančnega vlaganja? Popestrite svoj dom z ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: