Stojalo za posladke

Malce hladnejši dnevi nas vabijo na toplo. In kaj pogreje bolj kot domač čaj s sveže pečenimi piškoti? Da pa bodo tudi piškoti kreativno in lično postreženi, smo vam pripravili »naredi sam« idejo za izdelavo stojala za posladke.

V današnji rubriki nasvetov »naredi sam« vam predstavljamo preprosto idejo za izdelavo unikatnega stojala za posladke. V kolikor ste se že kdaj lotili iskanja popolnega pladnja za posladke, veste, da je naloga vse prej kot lahka. Pladnji so bodisi preveliki, premajhni, ali preprosto ne dovolj lični.

Za izdelavo svojega podstavka za piškote boste potrebovali: velik plastičen pladenj, plastično skledico, navojno palico, matice, podložke in 3 lesene podstavke (lahko uporabite tudi plutovinaste zamaške). Za natančno delo so nepogrešljivi tudi ravnilo, svinčnik, meter, pištola za vroče lepljenje in vrtalni stroj ter ključ za privijanje matic.

Na začetku na spodnjem krožniku in skledi natančno določimo sredino. Pri tem si pomagamo z ravnilom in metrom. Priporočam vam, da delate počasi. Pri vrtanju skozi plastiko lahko namreč pride do neljubih razpok. Ko smo zvrtali luknje, je najtežji del za nami. Na spodnji pladenj v enakem razmaku prilepimo lesene podstavke. Ti nam bodo služili kot nogice.

Na navojno palico namestimo podložko ter matico in jo potisnemo skozi izvrtano luknjo. Najprej skozi spodnji del pladnja. Pri tem pazimo, da sta podložka in matica spodaj. Na ta način nam palica ne bo zdrsnila skozi luknjo. Na želeni zgornji višini namestimo matico in še eno podložko. Skozi luknjo potisnemo skledico. Zgoraj jo pričvrstimo še z eno podložko in matico. Sedaj moramo zgolj še okrasiti navojno palico. To storimo tako, da palico ovijemo s pisanim lepilnim trakom. Seveda ne smemo pozabiti, da je stojalce najlepše, ko je polno pečenih dobrot. Prijetno ustvarjanje vam želimo!akcija odeja

Sorodni članki

Sodoben gugalnik

Predstavljajte si, kako lepo bi se bilo po napornem delovniku »zagugati« v spanec. Naši severni sosedje se ...

Preoblečeni predalnik

Ste naveličani starih omaric? Popestrite jih s cvetličnimi dodatki. Naša ekipa je za vas poiskala simpatično idejo za ...

Modularne stenske police

Za današnji navdih smo »pokukali« k oblikovalskemu timu ARIS Architects. Prepričani smo, da bodo njihove modularne ...

Noč čarovnic

Pa vi? Si boste za Noč čarovnic nadeli kak strašljiv kostum? Mi vam danes predstavljamo nekaj hitrih in poceni »naredi ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: