Jesenska ustvarjalnica

Morda se zdi še daleč, a jesen je tik pred vrati. Z njo prihaja kup idej za nove ustvarjalne podvige. Enega izmed njih vam predstavljamo danes.

Jesen je eden izmed bolj pisanih letnih časov. Narava se preobleče v prelivajoče odtenke, ki kar kličejo po tem, da občudujemo. V današnji rubriki "naredi sam" nasvetov vam predstavljamo, kako ustvariti skledo, ki je videti, kot bi bila narejena iz jesenskih listov.

Potrebujemo:

  • Umetne liste
  • Lepilo za servietno tehniko
  • Čopič ali gobico za nanašanje lepila
  • Balon
  • Škarje
  • Večjo skledo, kamor bomo postavili balon

 

Navodila:

Naše umetne liste bomo z enostavno tehniko spremenili v pravcato umetniško skledo. Preden pričnemo z delom, si pripravimo material. Z listov odstranimo zadnjo stran - vse plastične nitke, ki se nahajajo na zadnji strani listov. Napihnemo balon in ga za lažje delo postavimo v veliko skledo. Na ta način bo balon fiksiran in se ne bo mogel premikati. Ko imamo vse to pripravljeno, začnemo na balon nanašati lepilo. Pričnemo na sredini. Na lepilo položimo list in ga tudi po vrhnji strani premažemo z lepilom.

Nato enako nadaljujemo naprej, vse dokler ne dobimo lepe oblike sklede. Na koncu vso skledo še enkrat premažemo z lepilom in pustimo čez noč, da se dobro posuši. Ko je skleda suha, počimo balon in počistimo ostanke.  Naša skleda je tako pripravljena, da vanjo nasujemo jesensko dekoracijo ali položimo manjše priboljške za goste. Pa prijetno ustvarjanje vam želimo. 

 


Sorodni članki

Drugačna keramika

Ste že kdaj izbirali keramiko? V kolikor ste odgovorili pritrdilno, veste, da je na voljo množica vzorcev in motivov. ...

Opremljanje majhne kopalnice

Za zadnjimi kopalniškimi trendi smo »pokukali k Artceramu, ki tudi tokrat navdušuje z linijo domiselnih in razigranih ...

Iz starega ... nov lestenec

Se tudi vam doma povaljuje kakšen zaprašen lestenec, ki je še preveč uporaben, da bi ga vrgli proč, a obenem ne dovolj ...

Jedilnice Cattelan Italia

Italijani niso poznani zgolj po izvrstnem sladoledu, lepih ženskah in dobri hrani. Odlikuje jih tudi izbran okus in ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave