Buče malo drugače

Jesen se je pričela in k njej sodi tudi jesenska dekoracija. Ker nam narava materiala za »naredi sam« ideje ponuja v izobilju, vam danes predstavljamo dve hitri ideji, ki bosta navadne buče spremenili v zavidanja vredno dekoracijo.

V današnji rubriki »naredi sam«  vam predstavljamo dve šik ideji za popestritev jesenskih buč. Prve bodo s pisanim blagom oblečene buče, druge pa buče v pikčastem stilu.

Za izdelavo »oblečenih« buč potrebujemo: okroglo bučo, različno blago, lepilo za servietno tehniko (t.i. mod podge), škarje, čopič, krep lepilni trak.

 

Pikčaste buče bomo izdelali s pomočjo: velike buče, dveh barv v pršilu, nalepk pik, krep lepilnega traku.

Kako se lotiti dela?

Najprej bomo pogledali, kako izdelati bučo prekrito s trakom. Buči na začetku ovijemo vrh. Na ta način preprečimo nanašanje lepila nanj. Blago enostavno narežemo na dovolj dolge trakove. S širokim čopičem pričnemo nanašati lepilo za servietno tehniko. Najprej ga nanesemo na bučo, namestimo trak in nato še trak premažemo z lepilom. Na ta način oblepimo celotno bučo. Pomembno je, da bučo pred postavljanjem v prostor dobro osušimo.

Izdelava pikčaste buče je prav tako enostavna. Ponovno prelepimo pecelj buče. Celotno bučo obarvamo s sprejem ene barve. Počakamo, da se barva posuši. Na suho podlago nalepimo okrogle nalepke. Ponovno pobarvamo celo bučo, tokrat v drugi barvi. Ko se barva posuši, odstranimo nalepke. V kolikor ste večji ljubitelj črt, lahko namesto pik nanesete krep lepilni trak. Sorodni članki

Lepe v poletje

Današnja »naredi sam« idejnica je namenjena nežnejšemu spolu. Za vse kreativke smo pripravili tri enostavne ideje, ki ...

Ideje za darila v zadnjem hipu

Se tudi vam zdi, da vam zmanjkuje časa za nakupe? Ali zgolj želite podariti nekaj iz srca? Vas srbijo prsti? Za vas smo ...

Nenavadne božične jelke

Po mestih so že zasvetile decembrske lučke. Sedaj je pravi čas, da praznično vzdušje povabite tudi v svoj dom. Za vas ...

Prenova stanovanja

Vas zmrazi, ko pomislite na selitev? Mene tudi. Kar naenkrat si v kaosu, nič več ti ni jasno, najraje bi vse skupaj ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: