Buče malo drugače

Jesen se je pričela in k njej sodi tudi jesenska dekoracija. Ker nam narava materiala za »naredi sam« ideje ponuja v izobilju, vam danes predstavljamo dve hitri ideji, ki bosta navadne buče spremenili v zavidanja vredno dekoracijo.

V današnji rubriki »naredi sam«  vam predstavljamo dve šik ideji za popestritev jesenskih buč. Prve bodo s pisanim blagom oblečene buče, druge pa buče v pikčastem stilu.

Za izdelavo »oblečenih« buč potrebujemo: okroglo bučo, različno blago, lepilo za servietno tehniko (t.i. mod podge), škarje, čopič, krep lepilni trak.

 

Pikčaste buče bomo izdelali s pomočjo: velike buče, dveh barv v pršilu, nalepk pik, krep lepilnega traku.

Kako se lotiti dela?

Najprej bomo pogledali, kako izdelati bučo prekrito s trakom. Buči na začetku ovijemo vrh. Na ta način preprečimo nanašanje lepila nanj. Blago enostavno narežemo na dovolj dolge trakove. S širokim čopičem pričnemo nanašati lepilo za servietno tehniko. Najprej ga nanesemo na bučo, namestimo trak in nato še trak premažemo z lepilom. Na ta način oblepimo celotno bučo. Pomembno je, da bučo pred postavljanjem v prostor dobro osušimo.

Izdelava pikčaste buče je prav tako enostavna. Ponovno prelepimo pecelj buče. Celotno bučo obarvamo s sprejem ene barve. Počakamo, da se barva posuši. Na suho podlago nalepimo okrogle nalepke. Ponovno pobarvamo celo bučo, tokrat v drugi barvi. Ko se barva posuši, odstranimo nalepke. V kolikor ste večji ljubitelj črt, lahko namesto pik nanesete krep lepilni trak. akcija vgradne omare

Sorodni članki

Prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je običajno najbolj neizrabljen prostor v hiši. Precej hitro postane mini skladišče za škatle in ...

Soba, ki raste z otrokom

Načrtovanje in samo opremljanje otroške sobe je časovno in finančno zahteven zalogaj. Oblikovalski trendi se ...

Božični okraski

Do božiča sta še natanko dva tedna. Že imate smrekico? Kaj pa okraske? Danes vam predstavljamo simpatično idejo za ...

Kuhinjske ustvarjalnice

Kuhinja je prostor, ki kar kliče po organiziranosti. Za vas smo pripravili pet krasnih »naredi sam« idej, ki vam bodo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 9. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave