Stanovanje v stilu »pop arta«

Tudi vi iščete za ureditev svojega stanovanja svežo in pisano idejo? Morda je prava rešitev za vas ureditev stanovanja v stilu pop arta.

Če povzamemo na kratko: Pop art je stil, ki se je pojavil v umetnosti in posledično v notranjem oblikovanju ob koncu 50. let 20. stoletja. Sprva se je slog pojavil v Veliki Britaniji in se nato močno razbohotil tudi v Združenih državah Amerike. Umetniki so v svojih pisanih delih upodabljali tedaj popularne ikone pop kulture, ter tako prikazovali univerzalno in malce potrošniško naravnano družbo.

V današnji rubriki trendov in nasvetov vam predstavljamo delo ruskega oblikovalca Dmitriya Schuke, ki je na precej sodoben način uporabil prvine pop art kulture. V svoje delo je vnesel barvitost, razgibanost in nenavadne pohištvene kose, ki so iz precej klasičnega stanovanja naredili dom, ki izstopa.

Pop art nam ponuja krasen način za kombiniranje drznih barv, ki bi bile drugače videti precej kičasto. Ta pisani stil pa dovoljuje skorajda vse. Gre pravzaprav za igro kontrastov, ki se stopnjujejo preko vseh prostorov. Pika na i samemu interierju pa so prav gotovo neobičajni pohištveni kosi, ki resnično začinijo ambient. Za navdih vam omenjeno stanovanje, predstavljamo v spodnji galeriji.

 Sorodni članki

Božična dekoracija doma

K lepo urejenemu domu sodi tudi sezonsko primerna dekoracija. Pred vrati je najbolj bleščeč mesec, ki kar kliče po ...

Pikapolonice

Pika, poka, pikapolonica, to sem jaz! Suknjica rdeča, nekaj črnih pik ... Pikapolonice so prikupna mala bitja, ki ...

Izčiščen dekor

Minimalizem je stil opremljanja, ki navdušuje s svojo preprostostjo in premišljeno eleganco. Je vse prej kot pusta ...

Drugačne kopalnice

Se lotevate prenove kopalnice? Ali za obstoječo iščete pravi kopalniški kos, ki ji bo dal piko na i? Danes vam ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave