Spominki malo drugače

Poletje in predvsem čas letnih dopustov se zdi še precej daleč. Verjetno so tudi vam ostali še lanski spominki, ki nikakor ne najdejo pravega mesta. Preden naberete nove, je čas, da starim podarite novo podobo. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih idej za njihovo ponovno uporabo.

3D okvirji

Prav gotovo se tudi med vašimi potovalnimi spominki najde cel kup drobnarij, ki so premajhne za samostojno postavitev, a obenem predragocene, da bi jih zavrgli. Krasna rešitev za shranjevanje so tako imenovani 3D okvirji. Ti dajejo videz »škatlic«, vanje pa z lahkoto shranimo vse odrezke, razglednice in karte. Popestreni z ličnim napisom so čudovit sobni dodatek.

Črke

Zemljevide mest lahko z malo truda spremenite v simpatične črke. Te so lahko lesene in jih nato oblepite z zemljevidi. Ali pa se izdelave lotite s pomočjo kartona. Predlagamo, da za vsak napis uporabite pripadajoči zemljevid.

Ovekovečen trenutek

Najlepši spomini so tisti, ki jih delimo z nam dragimi osebami. Da bo spomin na lepe trenutke trajen, ga ovekovečite. Predlagamo, da popestrite klasične fotografije. Namesto običajnega belega paspartuja za sliko namestite karto mesta, kjer je nastala fotografija. Ali pa za ozadje prilepite vse majhne listke in karte, ki so zaznamovali vaše potovanje.

Zemljevidi malo drugače

Zemljevide lahko uporabite tudi za izdelavo dekorativnih predmetov. Na ta način bodo vaše najljubše destinacije vedno blizu. Iz starih kart lahko naredite lično stensko verigo, metulje, dekorativno tapeto ali pa zemljevid uporabite za prenovo svetilke. Vanj lahko oblečete plutovinasto podlago, kjer nato z bucikami označujete svoje najljubše kraje.  Nekaj navdiha smo za vas zbrali v spodnji galeriji.


Sorodni članki

Drugačne kopalnice

Se lotevate prenove kopalnice? Ali za obstoječo iščete pravi kopalniški kos, ki ji bo dal piko na i? Danes vam ...

Jesenski trendi

Čeprav se zdi, da se poletje še ni zaključilo, oblikovalci s svojimi vročimi trendi počasi, a zanesljivo, kličejo ...

Kako pravilno obesiti sliko?

Zrcalo vsakega doma so stene, ki pripovedujejo zgodbe o ljudeh. Umetnost pravilnega obešanja slik pa je stara toliko ...

Skodelice

Se tudi vi zjutraj nikakor ne prebudite brez skodelice dišeče kave? Ali ste ljubitelj čaja? Začnite vaš jutranji ritual ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: