Mozaično ogledalo

Mozaik je stara tehnika, ki sega še v čas rimskega in bizantinskega obdobja. Zaradi razmeroma enostavne obdelave postaja vedno bolj priljubljena tehnika med hobi ustvarjalci. Za vas smo pripravili simpatično idejo za izdelavo mozaičnega ogledala.

Z majhnimi koščki keramike ali stekla lahko »oblečemo« skorajda vse. Čudovito so videti cvetlični lončki, ki smo jih oddeli v pisane koščke, ali pa servirni pladnji z mozaičnim vzorcem. Celo stara miza lahko z desko iz mozaika ponovno zacveti. Danes bomo bolj natančno razložili, kako izdelati mozaično ogledalo.

 

 

Kaj bomo potrebovali?

  • Desko;
  • ogledalo;
  • lepilo za steklo;
  • lepilo za ploščice;
  • fugirno maso;
  • posodo za mešanje, rokavice, kladivo ...

 

Kako se lotiti dela?

Najprej pripravimo in ustrezno zaščitimo delovno površino. Desko prirežemo na ustrezno oziroma želeno velikost. Pomembno je, da imamo okrog ogledala dovolj prostora za nanašanje delčkov keramike. Ogledalo na desko prilepimo z lepilom za steklo. Da bo ogledalo ostalo na mestu, ga (dokler se lepilo suši,) pritrdimo s primežem. Ko je naše ogledalo prilepljeno, se prične zabaven del.

Lomljenje keramike. Predlagamo, da ta del prepustite vašim najmlajšim. Nato posamezne koščke v poljubnem vzorcu lepimo na podlago z lepilom za ploščice. Polaganje posameznih koščkov je kot iskanje »puzzlov« in lahko traja kar nekaj časa. Priporočamo vam, da lepilo mešate sproti, v manjših količinah. Ko boste zadovoljni z rezultatom, vam preostane zgolj še fugiranje.

Fugirno masa nanesemo po celotni obrobi. Pazimo, da jo dodobra nanesemo med posamezne koščke. Ko se masa posuši, jo obrišemo z vlažno gobico. Postopek boste morali ponoviti večkrat, da bodo ploščice res čiste. Končen rezultat je vsekakor vreden truda.Sorodni članki

Stanovanje v stilu 60-tih let

Žive barve in razgibane postavitve. Stil 60-tih let se vrača v velikem slogu, in mi ga z veseljem ...

Unikatne skodelice

Pa vi? Pijete zjutraj kavo ali čaj? Morda kakav? Predstavljajte si, da srkate svojo najljubšo pijačo iz skodelice, ki ...

Tematsko opremljene mladinske sobe

Opremljanje mladinske sobe je velik zalogaj. Pri opremljanju moramo nujno upoštevati želje in okus odraščajočega ...

Nenavadne police

Iščete hitro in ugodno rešitev za preureditev doma? Vam primanjkuje shrambnega prostora? Ali pa preprosto iščete tisti ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: