Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Mozaično ogledalo

Z majhnimi koščki keramike ali stekla lahko »oblečemo« skorajda vse. Čudovito so videti cvetlični lončki, ki smo jih oddeli v pisane koščke, ali pa servirni pladnji z mozaičnim vzorcem. Celo stara miza lahko z desko iz mozaika ponovno zacveti. Danes bomo bolj natančno razložili, kako izdelati mozaično ogledalo.

 

 

Kaj bomo potrebovali?

 

Kako se lotiti dela?

Najprej pripravimo in ustrezno zaščitimo delovno površino. Desko prirežemo na ustrezno oziroma želeno velikost. Pomembno je, da imamo okrog ogledala dovolj prostora za nanašanje delčkov keramike. Ogledalo na desko prilepimo z lepilom za steklo. Da bo ogledalo ostalo na mestu, ga (dokler se lepilo suši,) pritrdimo s primežem. Ko je naše ogledalo prilepljeno, se prične zabaven del.

Lomljenje keramike. Predlagamo, da ta del prepustite vašim najmlajšim. Nato posamezne koščke v poljubnem vzorcu lepimo na podlago z lepilom za ploščice. Polaganje posameznih koščkov je kot iskanje »puzzlov« in lahko traja kar nekaj časa. Priporočamo vam, da lepilo mešate sproti, v manjših količinah. Ko boste zadovoljni z rezultatom, vam preostane zgolj še fugiranje.

Fugirno masa nanesemo po celotni obrobi. Pazimo, da jo dodobra nanesemo med posamezne koščke. Ko se masa posuši, jo obrišemo z vlažno gobico. Postopek boste morali ponoviti večkrat, da bodo ploščice res čiste. Končen rezultat je vsekakor vreden truda.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!