Potiskane majice

Dobra založenost trgovin z umetniškimi pripomočki omogoča ustvarjalcem skorajda neomejene kreativne izzive. Če vam je že zmanjkalo »naredi sam« idej, je naša ekipa za vas pripravila simpatičen nasvet za izdelavo prav posebnih potiskanih majic.

Potiskane majice so že dolgo priljubljene. Danes vam bomo pobliže predstavili, kako lahko sami ustvarite unikaten potisk. Lotite se ga lahko s tako imenovano tehniko sitotiska. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je naravnost osupljiv.

Kaj bomo za delo potrebovali?

  • Poljubno majico;
  • Barve za tekstil;
  • Lepilo za servietno tehniko (mod podge);
  • Lesen ovir;
  • Stare nogavice;
  • Alkoholni flomaster;
  • Čopič;
  • Lopatko za nanašanje barve.

Kako se lotimo dela?

Svetujemo vam, da si najprej pripravite delovno površino.  Na trši papir z alkoholnim flomastrom narišite predlogo, ki jo želite prenesti na majico. Preko lesenega okvirja napnite nogavice. Papir z narisano predlogo postavite pod okvir in na nogavico prenesite podobo. Z lepilom za servietno tehniko (mod podge) previdno pobarvajte ozadje podobe. Pustite, da se lepilo povsem posuši. Ko je površina suha, lahko začnete s »tiskanjem«. Pripravite majico. Pogladite morebitne gubice. Namestite okvir. Na nepobarvan del/podobo nanesite barvo za tekstil. Z lopatko za nanašanje enakomerno razmažite. Ko končate previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši. Po potrebi zlikajte površino.

 


Sorodni članki

Mozaik iz kamnov

Je tudi vaš otrok navdušen "nabiralec" kamnov? Potem je današnja "naredi sam" ideja kot nalašč za vas. Iz kamnov z ...

Lepe v poletje

Današnja »naredi sam« idejnica je namenjena nežnejšemu spolu. Za vse kreativke smo pripravili tri enostavne ideje, ki ...

3D popestritev stene

Ste naveličani slik in osladnih posterjev? Želite nekaj unikatnega in drugačnega? Ste pripravljeni na kreativno akcijo? ...

Prednosti garsonjere

Garsonjere postajajo vedno bolj popularne. V določeni meri so razlog (še vedno) visoke cene nepremičnin, tukaj pa je ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: