Potiskane majice

Dobra založenost trgovin z umetniškimi pripomočki omogoča ustvarjalcem skorajda neomejene kreativne izzive. Če vam je že zmanjkalo »naredi sam« idej, je naša ekipa za vas pripravila simpatičen nasvet za izdelavo prav posebnih potiskanih majic.

Potiskane majice so že dolgo priljubljene. Danes vam bomo pobliže predstavili, kako lahko sami ustvarite unikaten potisk. Lotite se ga lahko s tako imenovano tehniko sitotiska. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je naravnost osupljiv.

Kaj bomo za delo potrebovali?

  • Poljubno majico;
  • Barve za tekstil;
  • Lepilo za servietno tehniko (mod podge);
  • Lesen ovir;
  • Stare nogavice;
  • Alkoholni flomaster;
  • Čopič;
  • Lopatko za nanašanje barve.

Kako se lotimo dela?

Svetujemo vam, da si najprej pripravite delovno površino.  Na trši papir z alkoholnim flomastrom narišite predlogo, ki jo želite prenesti na majico. Preko lesenega okvirja napnite nogavice. Papir z narisano predlogo postavite pod okvir in na nogavico prenesite podobo. Z lepilom za servietno tehniko (mod podge) previdno pobarvajte ozadje podobe. Pustite, da se lepilo povsem posuši. Ko je površina suha, lahko začnete s »tiskanjem«. Pripravite majico. Pogladite morebitne gubice. Namestite okvir. Na nepobarvan del/podobo nanesite barvo za tekstil. Z lopatko za nanašanje enakomerno razmažite. Ko končate previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši. Po potrebi zlikajte površino.

 


Sorodni članki

Unikatni tlakovci

Toplo vreme je kot nalašč za drobna opravila zunaj. Zakaj ne bi letos z urejanjem vrta pričeli še pred pomladjo? ...

Kreativna pisarna

Ob besedi pisarna večinoma pomislimo na tog poslovni prostor s pisalno mizo in dolgočasnim regalom. Da je pisarniški ...

Bela in les v jedilnici

Toplina naravnega lesa in vsestranskost bele barve. Zmagovalna kombinacija, ki navdušuje v jedilnicah, ki vam jih ...

Novi salon pohištva v Ljubljani

Pri Akronu že 28 let vztrajno in uspešno sledimo kupčevim željam. Vedno večje povpraševanje in več zadovoljnih ter ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave