Potiskane majice

Dobra založenost trgovin z umetniškimi pripomočki omogoča ustvarjalcem skorajda neomejene kreativne izzive. Če vam je že zmanjkalo »naredi sam« idej, je naša ekipa za vas pripravila simpatičen nasvet za izdelavo prav posebnih potiskanih majic.

Potiskane majice so že dolgo priljubljene. Danes vam bomo pobliže predstavili, kako lahko sami ustvarite unikaten potisk. Lotite se ga lahko s tako imenovano tehniko sitotiska. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je naravnost osupljiv.

Kaj bomo za delo potrebovali?

  • Poljubno majico;
  • Barve za tekstil;
  • Lepilo za servietno tehniko (mod podge);
  • Lesen ovir;
  • Stare nogavice;
  • Alkoholni flomaster;
  • Čopič;
  • Lopatko za nanašanje barve.

Kako se lotimo dela?

Svetujemo vam, da si najprej pripravite delovno površino.  Na trši papir z alkoholnim flomastrom narišite predlogo, ki jo želite prenesti na majico. Preko lesenega okvirja napnite nogavice. Papir z narisano predlogo postavite pod okvir in na nogavico prenesite podobo. Z lepilom za servietno tehniko (mod podge) previdno pobarvajte ozadje podobe. Pustite, da se lepilo povsem posuši. Ko je površina suha, lahko začnete s »tiskanjem«. Pripravite majico. Pogladite morebitne gubice. Namestite okvir. Na nepobarvan del/podobo nanesite barvo za tekstil. Z lopatko za nanašanje enakomerno razmažite. Ko končate previdno odstranite šablono in pustite, da se barva posuši. Po potrebi zlikajte površino.

 


Sorodni članki

Lončki za rože

Toplo vreme je kot nalašč za delo na vrtu in dvorišču. Za vas smo zbrali nekaj krasnih »naredi sam« idej, ki bodo v ...

Zanimive stenske police

Prav gotovo bi se vsi strinjali, da prostora za shranjevanje ni nikoli preveč. Odlična rešitev za vse kotičke, kjer vam ...

Moderna vrstna hiša

Na kaj pomislite ob besedah vrstna hiša? Hiša, ki vam jo predstavljamo danes, je vse prej kot enolična in ...

Izčiščen dekor

Minimalizem je stil opremljanja, ki navdušuje s svojo preprostostjo in premišljeno eleganco. Je vse prej kot pusta ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: