Soba, ki raste z otrokom

Načrtovanje in samo opremljanje otroške sobe je časovno in finančno zahteven zalogaj. Oblikovalski trendi se spreminjajo približno tako hitro, kot raste vaš otrok, in ker verjamemo, da se ne želite lotiti popolne obnove vsaki dve leti, smo za vas zbrali nekaj nasvetov za opremljanje otroške sobe, ki raste z otrokom.

Otroške sobe, ki kukajo iz arhitekturnih in oblikovalskih katalogov so na vso moč prikupne. Popolno urejeni kotički. Igrače na svojem mestu. Postelje postlane. Tla pa bleščeče čista. Otroške sobe, v katerih dejansko bivajo otroci, pa so vse prej kot iz škatlice.  Njihova oprema mora biti smiselna, uporabna in predvsem varna. Da bo opremljanje sobe za vašega nadebudneža lažje steklo, smo pripravili nekaj uporabnih idej za brezčasno opremljanje.

Izberite ustrezno barvno paleto

Otroci resnično hitro rastejo. Prav tako hitro pa se spreminjajo njihove želje in okusi. Tako so enkrat močno navdušeni nad modrimi odtenki, nato pa je edina barva za njih zelena. Predlagamo, da se pri barvah otroške sobe oprete na nevtralne tone kot so bela, bež, svetlejši odtenki rumene, ki jim nato dodajate dodatke, ki popestrijo celoto.

Kompromis pri opremi

Pri opremljanju otroške sobe nikar ne dovolite, da vas zanese z nakupi »pomanjšanih« kosov opreme. Tako je na primer majhna postelja v obliki avtomobilčka ali princeskine kočije sila prikupna, a kaj ko jo bodo otroci prehitro prerasli. Predlagamo, da namesto tega izberete kvalitetno posteljo, ki jo bo vaš malček lahko uporabljal dlje časa.

Igračke, dodatki in tekstil

Drobni dodatki, kot so police z igračami, zavese in mehke preproge, so dodatki, ki dajo celotni sobi piko na i. Tudi tukaj velja pravilo: »Manj je več.« Namesto kopice igra, na police postavite zgolj najljubše predmete, vse ostale igrače pa pospravite v zaboje. Pisane preproge ali vzorčaste zavese so enostavna popestritev prostora. Obenem pa tudi zelo praktična rešitev -  ko se jih otrok naveliča, jih lahko zamenjamo in tako hitro prostoru vdahnemo nov videz. Nekaj primerov ureditve otroških sob smo za vas zbrali v spodnji galeriji.


 

 

 


Sorodni članki

Severnjaški stil

Samo Skandinavci lahko minimalizmu vlijejo dušo in poskrbijo, da se v prostor naravnost zaljubimo. Zakaj si ne bi ...

Izdelava keramičnih ploščic

Iščete unikatno keramiko za vaš prostor? Nikar je ne kupujte. Izdelajte jo ...

Mozaično ogledalo

Mozaik je stara tehnika, ki sega še v čas rimskega in bizantinskega obdobja. Zaradi razmeroma enostavne obdelave ...

Pohištvo v fluorescentnih barvah

Iščete drugačno pohištvo? Pohištvo s kančkom nagajivosti? Nekaj barvnega, pa vendar ne preveč pisanega? Za vas smo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: