Beton kot dodatek

Beton je mnogo več kot gradbeni material. Danes vam ga predstavljamo kot zanimiv dodatek, ki popestri ambient.

Učinek neobdelanega betona bi težko strnili v en sam stavek. Sega vse od hladnega do igrivega in celo umetniškega. Kot smo si različni ljudje, pa so raznoliki tudi okusi. Beton kot neobdelana in izpostavljena površina morda res ni za vsakogar, a priznati je treba, da surovost betona doda prostoru unikatno teksturo in atmosfero.

Stene oziroma površine, ki jih pustimo v neobdelani različici betona, pa morajo biti narejene dosledno. In prav zanimiva karakteristika betona oziroma sledi, ki jih puščajo uporabljeni elementi pri njegovi izdelavi in obdelavi, navdušujejo notranje oblikovalce, ki beton drzno umeščajo v središče prostora.

Betonske stene, pulti, tla in še bi lahko naštevali, se s svojim grobim, malce industrijskim videzom, krasno ujemajo z izščičenimi linijami še vedno aktualnega minimalističnega opremljanja. Brez prevelike ošabnosti lahko rečemo, da betonski detajli služijo kot stena v galeriji, na kateri se nato razstavljajo posameznimi pohištveni kosi. 

V spodnji galeriji vam predstavljamo vizualizacije štirih prodornih oblikovalcev. Anthony Kalambet, Dmitriy Voytsitskiy, Jakub Komrska in Anna Karpuk so na ogled postavili svoja dela. Vsem je skupna ljubezen do neobdelanega betona, prav vsak pa ga interpretira na svoj način. 

 


 


Sorodni članki

Kako pravilno obesiti sliko?

Zrcalo vsakega doma so stene, ki pripovedujejo zgodbe o ljudeh. Umetnost pravilnega obešanja slik pa je stara toliko ...

Uporabne ideje

Tudi povsem običajni predmeti kot so kozarci za vlaganje, lahko postanejo super uporabni. Za vas smo poiskali 9 idej, ...

Osvetlitev omar

Tudi vi hrepenite po osvetljeni omari, ob kateri ni potrebno vedno vključiti vseh ...

Lego kocke

Le kdo ne pozna lego kock? Plastičnih kock, ki ponujajo ure in ure kreativne zabave? Danes vam bomo pokazali, kako ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: