Reciklirane vaze

Današnja "naredi sam ideja" je kot nalašč za vse eko navdušence. Reciklirane vaze, ki jih lahko izdelate iz praznih pločevink, pa bodo prav gotovo očarale tudi vaše goste.

Kaj boste potrebovali za izdelavo vazic?

Prazne pločevinke;
debelejšo vrv;
škarje ali tapetniški nož;
pištolo za vroče lepljenje;
po želji dekorativne elemente (školje, kamne, steklene biserčke ...).

Kako se lotiti izdelave recikliranih vaz? 

Pločevinke pred delom dobro umijte in odstranite ostanke papirja in lepila. Na vrhu s pomočjo brusnega papirja odbrusite morebitne ostre robove. Pločevinke morajo biti za pritrjevanje vrvi povsem suhe, v nasprotnem primeru bo vrv odstopala. Pripravite vrv. En konec zalepite na spodnji rob pločevinke. Nato izmenično nanašajte lepilo in hitro pritrjujte vrv.

Svetujemo vam, da delate počasi in previdno. Silikonsko lepilo je izredno vroče in lahko hitro pripelje do neljubih opeklin. Ko pridete z vrvico do zgornjega roba pločevinke, nanesite malce več lepila. Pritrdite vrvico in jo nato odrežite. Pomembno je, da je zaključni rez dobro pričvrščen. Postopek izdelave si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji. (Vir fotografij: decoist.com.)


Sorodni članki

Reciklirani cd-ji

Prav gotovo se tudi vam doma na kar nekaj cd-jih nabira prah. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih naredi sam idej, ...

Ste že pričeli s pomladansko prenovo otroške sobe?

Za namig vam predstavljamo prenovljeno otroško sobico, ki smo ji z optimalno izbiro pohištva in prijetnimi svetlimi ...

"Ombre efekt" v stanovanju

Že dobri dve sezoni kraljuje tako imenovan "ombre efekt". Opaziti ga je bilo skorajda povsod. Poleti so ga nežnejše ...

Naša akcija se počasi zaključuje

Poznate rek, da je vsega lepega enkrat konec? Mi pravimo, da ni nujno tako. Naša neverjetna akcija, kjer dobite vgradno ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: