Reciklirane vaze

Današnja "naredi sam ideja" je kot nalašč za vse eko navdušence. Reciklirane vaze, ki jih lahko izdelate iz praznih pločevink, pa bodo prav gotovo očarale tudi vaše goste.

Kaj boste potrebovali za izdelavo vazic?

Prazne pločevinke;
debelejšo vrv;
škarje ali tapetniški nož;
pištolo za vroče lepljenje;
po želji dekorativne elemente (školje, kamne, steklene biserčke ...).

Kako se lotiti izdelave recikliranih vaz? 

Pločevinke pred delom dobro umijte in odstranite ostanke papirja in lepila. Na vrhu s pomočjo brusnega papirja odbrusite morebitne ostre robove. Pločevinke morajo biti za pritrjevanje vrvi povsem suhe, v nasprotnem primeru bo vrv odstopala. Pripravite vrv. En konec zalepite na spodnji rob pločevinke. Nato izmenično nanašajte lepilo in hitro pritrjujte vrv.

Svetujemo vam, da delate počasi in previdno. Silikonsko lepilo je izredno vroče in lahko hitro pripelje do neljubih opeklin. Ko pridete z vrvico do zgornjega roba pločevinke, nanesite malce več lepila. Pritrdite vrvico in jo nato odrežite. Pomembno je, da je zaključni rez dobro pričvrščen. Postopek izdelave si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji. (Vir fotografij: decoist.com.)


Sorodni članki

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...

»Naredi sam« Umetniška slika

Manjka v vašem stanovanju umetniški dodatek? Kakšna slika? Unikat? V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo ...

Jesenski trendi

Čeprav se zdi, da se poletje še ni zaključilo, oblikovalci s svojimi vročimi trendi počasi, a zanesljivo, kličejo ...

Oprema enosobnega stanovanja

Tudi majhna stanovanja so lahko izredno prostorna. Danes vam predstavljamo opremo enosobnega stanovanja, ki lahko kljub ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave