Črke na steni

Lep motiv za popestritev pustih belih sten so unikatne črke. Z malce truda jih lahko izdelate povsem sami. Za vas smo zbrali kopico idej za izdelavo prikupnih črk in napisov.

Črke ali napis?

Ste vedeli, da so Sumerci že proti koncu četrtega tisočletja pred našim štetjem uporabljali preprosto pisavo?  Ta je danes prav gotovo bolj kompleksna in vsebuje več pismenk. Ostaja pa njen prvotni namen: podajati sporočilo. In prav slednje je pomembno, ko se odločate, kaj umestititi na vašo steno. Predlagamo vam, da se odločite na podlagi vašega osebnega stila.

Kopalnica, dnevna soba in kuhinja

 

V kolikor ste nagnjeni k minimalizmu, vam svetujemo, da se odločite zgolj za eno črko ali kratice, ki vam nekaj pomenijo. To so lahko vaše začetnice, imena vaših otrok, ali pa zgolj črke, ki so vam oblikovno všeč. Lesene ali kovinske črke so edinstven dodatek. Popestrene z velikim okvirjem pa kombinacija, s katero ne morete zgrešiti. V kolikor so vam všeč šaljivi ali rustikalni napisi, si lahko privoščite več svobode. Večje črke s sporočili za goste namestite na primer v kopalnico, pralnico ali dnevno sobo.

Spominki na steni

Lesene ali kartonaste črke so tudi zanimiv način shranjevanja in predstavljanja spominov. Svoje najljubše fotografije natisnite v črno beli različici. Nato jih v razgibanem vrstnem redu prilepite na poljubno črko. Svetujemo vam, da za piko na i fotografije premažete s plastjo laka, ki bo vaše spomine zaščitil pred prahom. Kar nekaj zanimivih idej pa smo za vas zbrali tudi v spodnji galeriji. Sorodni članki

Stenska umetnina

Ste tudi vi naveličani belih sten? Iščete pravo umetnino za vaš dom? Ne iščite več. Raje jo sami ...

11 trikov za popestritev otroške sobe

Se je vaš malček ali malce večji nadebudnež, že pošteno naveličal svoje sobe? Za vas smo pripravili kar enajst ...

Severnjaški stil

Samo Skandinavci lahko minimalizmu vlijejo dušo in poskrbijo, da se v prostor naravnost zaljubimo. Zakaj si ne bi ...

Dekorativni listi

Se tudi vi navdušujte nad lepoto listja? Ohranite jo za večno. Kot stenski okras, ki bo požel navdušenje vaših ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave