Ptičja hranilnica

Pozimi radi skozi okno opazujete ptice, ki pridno zobljejo semena? Ptičje hranilnice so nujen vrtni dodatek. In prav ideje za izdelavo ptičje hranilnice vam predstavljamo v današnji rubriki "naredi sam".

Pomankanje hrane pozimi ptice prisili, da se pomaknjejo bližje človeku, kjer se vedno najde vsaj kakšna krušna drobtinoca ali dve. Ptičje hranilnice so simpatične hiške, ki popestrijo vrt in poskrbijo za lačne letalce. Njihova izdelava pa ni zahtevna. V spodnji galeriji smo za vas zbrali nekaj idej za unikatne ptičje hranilnice.

Ptičjo hranilnico lahko izdelate tudi iz na videz neuporabnih predmetov. Odslužen plastični lonček od marmelade se lahko z malce truda spremeni v ptičjo shrambo slastnih semen. Kako se lotiti dela? Lonček najprej dobro operite. Nato na 3/4 kozarca  z olfa nožkom previdno izrežite majhno odprtino. Majhno luknjico izvrtajte tudi v pokrov in skoznjo napeljite vrvico za obešanje. 

Na koncu na dno kozarca prilepite majhno palčko, na kateri si bo ptiček lahko spočil. Kreativci lahko pokrov kozarca še barvno okrasite in dodate drobne dodatke. Seveda pa ne smete pozabiti nasuti semen. Priporočamo vam, da kozarec obesite v bližino okna, kjer ga boste lahko zmeraj opazovali. 

 akcija odeja

Sorodni članki

Lestev malo drugače

Se tudi vam v garaži "valja" kakšna stara lestev? Ne zavrzite je prehitro. Za vas smo zbrali simpatične ideje, kako ...

Družinski portreti

Danes smo za vas pripravilo prav posebno "naredi sam" idejo. Zbrali smo namreč kopico uporabnih idej za malce drugačne ...

Dom v Švicarskih Alpah

Poznate pregovor, da je trava bolj zelena pri sosedih? Mi smo nekaj navdihujoče stanovanjske opreme za vas poiskali med ...

Dodatki za navdih

Kaj pa vas v življenju navdihuje? Ljudje, misli, spomini? Morda vse našteto? Za vas smo zbrali nekaj idej, kako se z ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: