Avtomobilčki na steni

Je tudi vaš malček povsem navdušen nad majhnimi avtomobili? So tudi pri vas ti že dobili svoj prostor v vsakem kotičku stanovanja? Pospravite jih kar na steno otroške sobe.

"Vruuuuum vruuum," se sliši navdušeno iz otroške sobe. Majhni modelčki le redko ne navdušijo otrok. Da bodo avtomobilčki še dolgo razveseljavali vaše namlajše, poskrbite za njihovo primerno shranjevanje. To ne bo poskrbelo zgolj za večji red v vašem domu, ampak tudi popestrilo otroško sobo.

Magneti

Magneti niso uporabni zgolj v pisarni. Z njihovo pomočjo lahko tudi otroci hitro in pregledno pospravijo svoje avtomobile. Na steno v otroški sobi pritrdite večjo magnetno ploščo ali magnetne trakove. V večji okvir lahko položite tudi leseno ploščo, ki ste jo prebarvali z magnetno barvo (obvezno nanesite več nanosov). Nato na avtomobilčke prilepite manjše magnete. Po končani igri lahko otroci avtomobile zgolj "prilepijo" na magnetno površino.

V okvirju

3D okvirji ali okvirji z dodatno globino so vsestransko uporabni. Večji okvir s pomočjo tanjšega lesa ali debeljšega kartona razdelite na posamezne prostorčke, ki naj bodo dovolj veliki za posamične avtomobile. Ozadje majhnih "parkirnih mest" lahko pobarvate ali prelepite s pisanim kolažem. Vestnejši pa vsakemu mestu dodajte ime avtomobila.

Reciklirano

Razstavni prostor za modele avtomobilčkov lahko izdelate tudi iz že uporabljenih predmetov. Kartonaste cevke straniščnega papirja lahko z malo truda postanejo super stenski okras. Priporočamo vam, da vsako posebej oblepite z barvnim papirjem ali jih pobarvate z akrilno barvo. Nato jih v poljubni obliki zlepite skupaj. Na vrhu dodajte kaveljček za obešanje in namestite na steno. 

Kopico kreativnih idej pa lahko najdete tudi v spodnji galeriji. 


Sorodni članki

»Naredi sam« Umetniška slika

Manjka v vašem stanovanju umetniški dodatek? Kakšna slika? Unikat? V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo ...

Ureditev majhnega stanovanja

Ste tudi vi pred izzivom, kako opremiti majhno stanovanje? Zmanjkuje idej in rešitev? Potem je spodnji članek kot ...

Balkon - skrita oaza

Vedno daljši in toplejši dnevi so kot nalašč za večerna posedanja. In kaj je po dolgem dnevu lepšega, kot zlekniti se ...

Okolju prijazni stoli

Še ne dolgo nazaj je bilo kupovanje okolju prijaznih vrtnih garnitur precej podobno iskanju šivanke v velikem kupu ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave