Prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je običajno najbolj neizrabljen prostor v hiši. Precej hitro postane mini skladišče za škatle in športne rekvizite. Da temu ne bo tako, smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov za ureditev podstopniščnega prostora.

Tudi v hišah prične slej kot prej primanjkovati prostora za shranjevanje. Shramba postane prepolna, omare pa pretesne. Kar nekaj dodatnih centimetrov lahko pridobite z dobro izrabljenim prostorom pod stopnicami.

Omara za čevlje

Pod stopnicami si lahko hitro uredimo pregledno omaro za shranjevanje čevljev. Izdelana po meri se lahko popolnoma prilagodi obstoječi obliki stopnic. V kolikor se šele lotevate postavitve stopnic, pa jih lahko oblikujete tako, da je vsaka posamezna stopnica predal za copate.

Prostorna knjižnica

Navpičen prostor lahko uporabite tudi kot knjižnico. Z nekaj policami lahko neizrabljen prostor spremenite v privlačno knjižnico. Priporočamo, da poličkam dodate še kak predal ali dva za shranjevane dokumentov. Namesto knjig lahko na police shranite tudi športne rekvizite, otroške igrače ali preprosto kar obutev.

Domača pisarna

V kolikor imate pod stopnicami zadosten naklon in posledično višino, si lahko pod stopnicami uredite majhno pisarno. Vse, kar potrebujete, so pisalna miza, police in kak zaprt predal za shranjevanje pomembnih stvari. Da bo pisarna vedno lično urejena, nikar ne pozabite na zadostno količino odlagalnih površin.

Pralnica

Vgradne omare omogočajo vgrajevanje praktično povsod - tudi pod stopnice. Tako se lahko vaš neizrabljen prostor spremeni v priročno pralnico. Pogoja sta pravzaprav zgolj dva: zadosten prostor in bližina vode. Pralni ali sušilni stroj sta tako praktično skrita kar pod stopnicami.

Vinska omara

Rešitev po meri gurmanov je ureditev vinske omare. Celoten prostor ali zgolj del prostora pod stopnicami lahko preuredite v privlačno vinsko omaro. Police z nastavki za steklenice poskrbijo, da vsaka buteljka ostane na svojem mestu. Tako razstavljene steklenice bodo prav gotovo v ponos vsakemu ljubitelju vina.


Sorodni članki

Majhna garsonjera

Življenje v majhnem stanovanju ima vsekakor svoje prednosti in slabosti. Danes vam predstavljamo majhno garsonjero iz ...

Sladoledne palčke

Za vas smo pripravili sladko »naredi sam« idejo. Sladko, ker boste za zbrane ideje potrebovali kar nekaj sladolednih ...

Kopalne kroglice

Ste že izbrali božična darila? Letos podarite svojim bližnjim nekaj posebnega. Darila, ki ste jih izdelali sami. Eno ...

5 vročih trendov

Prav gotovo je ena izmed težjih stvari v svetu oblikovanja in notranje opreme, sledenje zadnjim trendom in nenehno ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: