Opremljanje sobe za najstnika

Najstniki so običajno zahtevni naročniki. Sami točno vedo, kaj jim je všeč in kaj jim ne. Zaplete se, ko se želje in potrebe ne ujemajo. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri urejanju sobe za vašega odraščajočega otroka.

Ureditev najstniške sobe je projekt, ki se ga morate lotiti skupaj z vašim najstnikom. Ta ima že izoblikovan okus, ki naj ga odraža tudi ureditev prostora. Ta naj nudi dovolj prostora za učenje in prosti čas. Vsi kotički sobe morajo biti povezani v skladno celoto.

 

Postavitev mize

Pomemben del najstniške sobe je prav gotovo delovni kotiček. Njegovo osrednje mesto zaseda pisalna miza. Ta naj bo v prvi vrsti dovolj velika, da omogoča nemoteno delo. Priporočljivi so manjši predali ob strani ali nad njo za shranjevanje učnih pripomočkov. Zanemariti ne gre tudi njene postavitve. Najbolj optimalna lega je takšna, da je okno bočno od mize (najbolje na levi strani), za hrbtom pa stena. Svetloba naj pada na pisalno površino z leve strani.

Luči v najstniški sobi

Razsvetljava najstniške sobe  mora biti predvsem učinkovita, tehnična in varčna. Tako ne zadošča zgolj ena luč sredi  sobe. Za  delovne kotičke obvezno predvidimo dodatno razsvetljavo. V sobi nikar ne pozabite na nočno orientacijsko lučko.

Urejanje nereda

Tudi v mladostniški sobi ni nikoli preveč prostora za shranjevanje. Celo najstniki, nagnjeni k urejenemu neredu, vam bodo hvaležni za dodatno polico ali dve, kamor bodo lahko odlagali svoje najljubše predmete. Da bo soba vedno urejena, ne smete pozabiti na vse potrebe najstnika. Tako skorajda ni več mladostnika, ki ne bi imel svojega računalnika, radia, tukaj pa je še tiskalnik, prostor za kitaro in podobno. Priporočamo vam, da pred nakupom pohištva sestavite seznam »nujnih kosov« opreme, kjer se ravnate po načelu: vsak obvezen pripomoček v sobi potrebuje svoje mesto. Dobra rešitev so vsekakor police in manjši predalniki, ki jih lahko sproti dodajate ali odvzemate.

Nekaj navdiha za opremljanje najstniške sobe lahko najdete tudi v delih Blalank Studia, My Design Reviewa in Lumierja, ki vam jih predstavljamo v spodnji galeriji.Sorodni članki

Pozdravljena pomlad

Letošnja zima nam ni postregla z obilico snežnih padavin in mraza. Pa vendar se zdi, da vsi komaj čakamo na pomlad in ...

Grafiti v stanovanju

Na kaj pomislite ob besedici grafit? Porisane stene? Pisane fasade? Sporočila na javnih mestih? Ulično umetnost? ...

Bela in črna, črna in bela

Kombinacija črne in bele barve je preprosto brezčasna. Za vas smo zbrali nekaj navdihujočih idej, kako ju kombinirati ...

Ureditev domače knjižnice

V branju knjig je nekaj čarobnega. Pravi "knjižni molji" bi se strinjali z nami, da je tiskana knjiga vendarle nekaj ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: