Priprava otroške sobe na šolo

Začetek šole bo tukaj, kot bi trenil. K pripravam na začetek pouka pa sodi tudi ureditev otroške sobe. Da bo vaš navihanec lažje pričel z novim šolskim letom, smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov za ureditev otroške ali mladinske sobe.

Ko otrok prestopi šolski prag, se izredno hitro spremenijo tudi njegove bivanjske potrebe. Prej je v sobi zadostovala zgolj postelja, omara in veliko igralne površine - sedaj pa otrok potrebuje še pisalno mizo in precej shrambnega prostora.

Da bi vam olajšali urejanje oz. preurejanje otroške sobe, smo delo razdelili v tri pomembne površine, ki jih mora imeti vsaka soba.

Delovni prostor

Šoloobvezni otroci nujno potrebujejo svojo pisalno mizo oziroma zadostno pisalno površino za opravljanje domače naloge in ostalih šolskih obveznosti. Miza naj bo čim bližje izvoru naravne svetlobe. Optimalna postavitev je bočno od okna, na levi strani. Miza naj bo čim bolj »čista«. Za zvezke in ostale pripomočke predvidite police in predale. Tako se bo vaš šolar lažje osredotočil na delo!

Spalni prostor

Za dobro delo je nujno potreben dober in predvsem kvaliteten spanec. Ta pa je rezultat primerne postelje in ležišča. Poskrbite, da bo postelja vašega otroka dovolj velika. V kolikor vam prostor dopušča, obrnite posteljo proti severu. Ob postelji nikar ne pozabite na ambientalno lučko in manjšo omarico za odlaganje najljubših knjig.

Prostor za igro

Vsaka otroška soba potrebuje zadosten prostor za igro. V sobi določite predel, najboljše da en kot sobe, ki bo namenjen zgolj sproščanju. Tja umestite večji predalnik za igrače ali odprto omaro za zlaganje priljubljenih predmetov. Pri večjih otrocih nikar ne pozabite na vse »tehnične igračke«. Otroci bodo hvaležni tudi za kak udoben počivalnik ali priljubljeni »bean bag«, kjer se bodo lahko predajali brezdelju.

V spodnji  galeriji si lahko ogledate nekaj krasnih idej za ureditev otroške ali mladinske sobe, ki prihajajo iz Gautierja- za vas smo izbrali kolekcijo Tactil. Sorodni članki

Luč v obliki oblaka

Popestrite otroško sobo ali balkon s krasno lučjo v obliki oblaka. Za vas smo pripravili enostaven nasvet, kako ...

Dodatki za navdih

Kaj pa vas v življenju navdihuje? Ljudje, misli, spomini? Morda vse našteto? Za vas smo zbrali nekaj idej, kako se z ...

Kdaj izbrati vgradno omaro?

Vgradna omara naj bo prva izbira v vseh prostorih, kjer želite maksimalno izkoristiti prostor. Funkcionalnost vgradnih ...

Umetniška platna

Dovolite umetniku v sebi na plan. Za vas smo zbrali enostavne ideje za poslikavo platen, ki bodo prav gotovo popestrila ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: