Izbira jedilne mize

Jedilna miza je običajno center družinskega življenja. Najti primerno mizo, pa je vse prej kot majhen zalogaj. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro.

Pred nakupom mize

Ljudje smo vizualna bitja, ki večino stvari izberemo predvsem z očmi. Šele nato pridejo na vrsto prostorske in tehnične zahteve. Rezultat tovrstne izbire  je pogosto zgrešen nakup pohištva. Preden se lotite nakupovanja je pomembno, da izberete in določite svoj stil mize. Nato sledi izbira primerne velikosti in nenazadnje oblike.

Klasične, podolgovate mize

Pravokotne oziroma podolgovate mize ostajajo med najbolj priljubljenimi jedilnimi mizami. V prid jim govorita oblika in velika mera praktičnosti. Za njo običajno najdejo vsi dovolj prostora, obenem pa je razmeroma enostavna za umestitev v prostor.

Okrogle jedilne mize

Za okroglo mizo vsak najde svoj prostor. Okrogle mize so posebej primerne za manjše jedilnice. Zaobljene linije ponujajo krasen kompromis med velikostjo in praktičnostjo. Eleganten in lahkoten videz pa jim dajejo modeli z osrednjo oziroma eno nogo.

Popoln kvadrat

Ne pogosta, a prav gotovo izbira vredna premisleka, je miza v obliki kvadrata. Ta je primerna predvsem za manjša stanovanja. Večje kvadratne mize so sila nepraktične, saj je sredino mize težko doseči, obenem pa zavzamejo preveč prostora. Nekaj krasnih jedilnih miz smo za vas zbrali v spodnji galeriji.

 

 akcija odeja

Sorodni članki

Reciklaža otroške posteljice

Se tudi vam na podstrešju skriva odslužena otroška posteljica, ki jo je vaš malček že zdavnaj prerasel? Danes vam ...

Črna barva spalnice

Črna je barva večne elegance. Zakaj ne bi kanček te prefinjenosti vnesli tudi v spalne ...

Dom v 50 odtenkih sive

Knjiga "50 odtenkov sive" je obnorela svet. Sedaj je na pohodu še siva barva, ki v velikem slogu prihaja v naše ...

Recikliranje plastenk

Ste vedeli, da se plastična embalaža razkraja kar nekaj sto let? Razlog več, da je ne zavržete, ampak ponovno ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: