Prikupna posodica

Ročno izdelane posodice imajo prav poseben čar. Veliko mero prikupnosti jim daje vložen trud in kreativnost izdelovalca. Danes vam predstavljamo, kako iz modelirne mase izdelati simpatične lončke za drobne lončnice.

Morda se zdi še daleč, a čas obdarovanja bo tukaj kot bi trenil. Vsi, ki ste se že kdaj lotili izdelovanja daril za najbližje, veste, da postopek zahteva kar nekaj truda in časa. V današnji rubriki nasvetov »naredi sam«, vam predstavljamo ljubko idejo za izdelavo prikupne posodice, ki jo lahko uporabite kot okrasni lonček za lončnice, simpatičen svečnik ali kot škatlo za shranjevanje drobnih predmetov.

Za izdelavo bomo potrebovali: modelirno maso, modelirke, valjar, papir za peko, ravnilo, svinčnik in predloge za obliko, ki jih pripravimo iz trše lepenke ali tanjšega lesa, ter nožek za rezanje.

Kako se lotiti dela?

Pred pričetkom izdelovanja posodic razmislimo, kakšno obliko posodice želimo. V kolikor se boste lotili na primer izdelave hiške, boste potrebovali predlogo v obliki hiše - in sicer eno prednjo stran, dno hiške in stranski del. Na les ali lepenko s svinčnikom zarišemo obliko vseh sestavnih delov. Z ravnilom in nožem počasi izrežemo predloge.

Nato sledi zabaven del. Pripravimo modelirno maso. Pečico segrejemo po navodilih proizvajalca mase. Za lažje čiščenje na pladenj za peko namestimo papir za peko. Modelirno maso enakomerno razvaljamo na slab centimeterr. Nanjo položimo predlogo. Pazimo, da izrežemo dovolj delov. Potrebovali bomo namreč dva prednja dela, dva stranska in en zadnji del. Ko izrežemo vse dele, jih previdno zlepimo skupaj z malce modelirne mase. Priporočamo, da pred peko za lažje prestavljanje hiške to malce posušite.

Ko se naša posodica zapeče jo lahko prebarvamo z vodoodpornim lakom. Ali jo porišemo. Seveda pa jo lahko pustimo v naravni barvi modelirne mase. Verjamemo, da bo taka posodica razveselila vsakega obdarovanca.

 


Sorodni članki

Pisano stanovanje na Poljskem

Ste se kdaj vprašali, kako barve vplivajo na počutje v vašem domu? Želite v njem več pisanih odtenkov? Potem je ...

Zanimive stenske police

Prav gotovo bi se vsi strinjali, da prostora za shranjevanje ni nikoli preveč. Odlična rešitev za vse kotičke, kjer vam ...

Drugačne spalnice

Iščete navdih za preureditev vaše spalnice? Potem je današnji članek kot nalašč za ...

Drugačne pisalne mize

Kaka je pa vaša? Pisalna miza, namreč. Čista klasika ali njena moderna različica? Za vas smo zbrali nekaj različic ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: