Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Prikupna posodica

Morda se zdi še daleč, a čas obdarovanja bo tukaj kot bi trenil. Vsi, ki ste se že kdaj lotili izdelovanja daril za najbližje, veste, da postopek zahteva kar nekaj truda in časa. V današnji rubriki nasvetov »naredi sam«, vam predstavljamo ljubko idejo za izdelavo prikupne posodice, ki jo lahko uporabite kot okrasni lonček za lončnice, simpatičen svečnik ali kot škatlo za shranjevanje drobnih predmetov.

Za izdelavo bomo potrebovali: modelirno maso, modelirke, valjar, papir za peko, ravnilo, svinčnik in predloge za obliko, ki jih pripravimo iz trše lepenke ali tanjšega lesa, ter nožek za rezanje.

Kako se lotiti dela?

Pred pričetkom izdelovanja posodic razmislimo, kakšno obliko posodice želimo. V kolikor se boste lotili na primer izdelave hiške, boste potrebovali predlogo v obliki hiše - in sicer eno prednjo stran, dno hiške in stranski del. Na les ali lepenko s svinčnikom zarišemo obliko vseh sestavnih delov. Z ravnilom in nožem počasi izrežemo predloge.

Nato sledi zabaven del. Pripravimo modelirno maso. Pečico segrejemo po navodilih proizvajalca mase. Za lažje čiščenje na pladenj za peko namestimo papir za peko. Modelirno maso enakomerno razvaljamo na slab centimeterr. Nanjo položimo predlogo. Pazimo, da izrežemo dovolj delov. Potrebovali bomo namreč dva prednja dela, dva stranska in en zadnji del. Ko izrežemo vse dele, jih previdno zlepimo skupaj z malce modelirne mase. Priporočamo, da pred peko za lažje prestavljanje hiške to malce posušite.

Ko se naša posodica zapeče jo lahko prebarvamo z vodoodpornim lakom. Ali jo porišemo. Seveda pa jo lahko pustimo v naravni barvi modelirne mase. Verjamemo, da bo taka posodica razveselila vsakega obdarovanca.

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!