Prikupen svečnik

Se tudi vi navdušujete nad pisanimi svečniki? Za vas smo pripravili enostaven nasvet, kako iz starega kozarca za vlaganje in nekaj papirja izdelati unikaten svečnik.

Mrzli zimski dnevi kar kličejo po toplini. Toplih rokavicah, vročem čaju in prižganih svečkah v pisanim svečnikih. Danes bomo pogledali, kakopreprosto izdelati povsem edinstven svečnik, ki bo pogrel še tako mrzel zimski dan.

 

 

 

 

 

Kaj bomo za izdelavo potrebovali?

  • Manjši steklen kozarec (od marmelade, kumaric ...);
  • Tanjši servietni papir (dobite ga v vseh bolje založenih hobi trgovinah);
  • Lepilo za servietno tehniko (uporabite lahko tudi lepilo za les);
  • Škarje;
  • Čopič ali gobico za nanašanje;
  • Čajne svečke.

Kako se lotiti dela?

Izdelava svečnika je izjemno preprosta. Delovno površino zaščitimo s časopisnim papirjem. Preden pričnemo na kozarce nanašati lepilo, preverimo, če so povsem čisti. Površina mora biti suha. Papir odrežemo na primerno velikost. Lepilo z gobico ali čopičem nanesemo na zunanjo stran. Na še mokro lepilo položimo papir in pogladimo. V kolikor želimo svetleč videz, ga premažemo še po zunanji strani. Odvečni papir enakomerno zapognemo pod kozarec. Ko se lepilo posuši, je naš svečnik pripravljen za uporabo.

 


Sorodni članki

Opremljanje kuhinje

Se tudi vi lotevate opremljanja kuhinje? V današnji rubriki nasvetov vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov in ščepec ...

Francoski stol

Odlični masleni rogljički. Cafe au lait. Mesto zaljubljencev. Lepo oblečene francoske dame. Na kaj pa vi pomislite ob ...

Funkcionalno pohištvo

Se tudi vi soočate s pomanjkanjem prostora? Bi potrebovali kak dodaten kvadratni meter? Rešitev je tako imenovano ...

Velikonočna ustvarjalnica

Velika noč je tik pred vrati. Za vas smo zbrali cel kup idej, kako ta družinski praznik narediti prav ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: