Preproga iz cofkov

Se spominjate cofkov? Verjetno ste jih kot otrok nosili na kapah, rokavicah, kot okrasek na torbi, majicah, pa verjetno bi se našli še kje. Danes vam bomo pokazali, kako cofke spremeniti v unikatno preprogo.

Današnja »naredi sam« ideja prihaja izpod prstov Brit + Co, kjer so se lotili izdelave domače preproge iz volnenih cofkov. Izdelava tovrstne preproge ni zahtevna, lahko se je lotite celo z vašimi najmlajšimi, ki bodo prav gotovo z veseljem pomagali pri izdelavi volnenih kepic.

Kaj boste za delo potrebovali?

  • Večje število klobčičev volne poljubne barve
  • Podlogo za preprogo ali mrežasto podlago
  • Škarje
  • Lepilo

Kako se lotiti dela?

Najprej je potrebno razrezati podlogo za preprogo. Izberite ustrezen format, izdelate lahko okroglo, pravokotno, kvadratno... Nato pričnite izdelovati majhne cofke. Te najlažje izdelate tako, da s palcem pridržite konec volne, okoli preostalih prstov pa nekajkrat trdno ovijete volno.

Trdneje kot ovijate, bolj kompaktni bodo cofki. Nato volno previdno snemite s dlani. Na sredi jo prevežite in ob straneh prerežite. Razvrstite volno in po potrebi obrežite nastali cofek. Za preprogo boste potrebovali velikoooooo cofkov.

Pripravljene cofke nato z volno privežite na podlogo za preproge. Priporočamo, da cofke pritrjujete tesno enega ob drugega. Na ta način se boste izognili morebitnim »luknjam« v preprogi. Izdelano preprogo lahko položite na tla, na mizo, ali pa jo kot pravcato umetnino celo obesite na steno. 

 


Sorodni članki

Soba za najstnika - delovni kotiček

Pri opremljanju sobe za najstnika in njegovega delovnega kotička prav gotovo velja načelo "manj je več". Vsaka dodatna ...

Sodobna prenova stanovanja

Se lotevate prenove stanovanja? Vam ob vsem delu zmanjkuje navdiha? Za vas smo poiskali odličen primer ureditve ...

Lovilec sanj

Poznate lovilce sanj? Prikupne viseče okraske, ki pomagajo do mirne noči in lepih sanj. Za vas smo pripravili zanimivo ...

Prenova stanovanja

Vas zmrazi, ko pomislite na selitev? Mene tudi. Kar naenkrat si v kaosu, nič več ti ni jasno, najraje bi vse skupaj ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: