Preproga iz cofkov

Se spominjate cofkov? Verjetno ste jih kot otrok nosili na kapah, rokavicah, kot okrasek na torbi, majicah, pa verjetno bi se našli še kje. Danes vam bomo pokazali, kako cofke spremeniti v unikatno preprogo.

Današnja »naredi sam« ideja prihaja izpod prstov Brit + Co, kjer so se lotili izdelave domače preproge iz volnenih cofkov. Izdelava tovrstne preproge ni zahtevna, lahko se je lotite celo z vašimi najmlajšimi, ki bodo prav gotovo z veseljem pomagali pri izdelavi volnenih kepic.

Kaj boste za delo potrebovali?

  • Večje število klobčičev volne poljubne barve
  • Podlogo za preprogo ali mrežasto podlago
  • Škarje
  • Lepilo

Kako se lotiti dela?

Najprej je potrebno razrezati podlogo za preprogo. Izberite ustrezen format, izdelate lahko okroglo, pravokotno, kvadratno... Nato pričnite izdelovati majhne cofke. Te najlažje izdelate tako, da s palcem pridržite konec volne, okoli preostalih prstov pa nekajkrat trdno ovijete volno.

Trdneje kot ovijate, bolj kompaktni bodo cofki. Nato volno previdno snemite s dlani. Na sredi jo prevežite in ob straneh prerežite. Razvrstite volno in po potrebi obrežite nastali cofek. Za preprogo boste potrebovali velikoooooo cofkov.

Pripravljene cofke nato z volno privežite na podlogo za preproge. Priporočamo, da cofke pritrjujete tesno enega ob drugega. Na ta način se boste izognili morebitnim »luknjam« v preprogi. Izdelano preprogo lahko položite na tla, na mizo, ali pa jo kot pravcato umetnino celo obesite na steno. 

 


Sorodni članki

Stanovanje zanjo in zanj

Poznate pregovor: "Ženske so z Venere, moški pa z Marsa?" Kako smo si res različni, se pokaže pri skupnih projektih. ...

Dom v 50 odtenkih sive

Knjiga "50 odtenkov sive" je obnorela svet. Sedaj je na pohodu še siva barva, ki v velikem slogu prihaja v naše ...

TRENDI 2013 - sejem v Milanu

S koncem prejšnjega tedna so se zaprla vrata letošnjega, že dvainpetdesetega, milanskega Salona. Gre za eno največjih ...

Božični okraski

Do božiča sta še natanko dva tedna. Že imate smrekico? Kaj pa okraske? Danes vam predstavljamo simpatično idejo za ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: