Lončki za rože

Toplo vreme je kot nalašč za delo na vrtu in dvorišču. Za vas smo zbrali nekaj krasnih »naredi sam« idej, ki bodo v pomoč pri urejanju vašega kotička za sproščanje.

Ste vedeli, da lahko z malce truda povsem običajne predmete kot so uporabljene steklenice ali prazne jajčne lupine, spremenite v lončke za rože? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki bodo prišli prav vsem vrtnim »mojstrovalcem«.

Preden vzklije

Priprava na samo sajenje je prav tako razburljiva kot sam pridelek. Opazovanje rastlin, ki vzklijejo iz semena in nato njihova rast, je pravcati čudež narave. Predlagamo, da vaše rastline posadite v razgradljive lončke. Poskusite na primer z jajčnimi lupinami, ki ste jim odstranili samo vrh. Jajčna lupina je popolnoma  razgradljiva in služi tudi kot dodatno gnojilo vaše rastline.

Rože na balkonu

Namesto klasičnih balkonskih lončkov letošnje poletje poskusite nekaj drugačnega. Staro leseno paleto prebarvajte v poljuben odtenek. Postavite jo pokončno in v reže vstavite lončke. Ali pa na steno obesite plastenke, ki bodo služile, kot viseči lončki za rože. Poigrajte se z barvami vrvic in obliko plastenk.

Na vrtu

V kolikor vam prostor dopušča, na vrtu postavite cvetlični zid. Tega enostavno »zgradite« tako, da votle zidake postavite v poljubno kompozicijo, napolnite z zemljo in posadite najljubše rastline. Krasen vrtni dodatek so tudi odsluženi predmeti, ki jim vdahnete novo življenje - na primer stara zarjavela samokolnica je prikupna posoda za cvetoče rože. Nekaj idej smo za vas zbrali v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Preproste police

Poznate Einsteinov rek “Vse mora biti tako preprosto, kot se le da, vendar ne bolj preprosto”? Danes vam predstavljamo ...

Izjemni 18 % popust na vgradne omare z drsnimi vrati - ZAKLJUČENA

Vgradna omara po meri samo zdaj občutno ceneje. Dobite jo po izredni akcijski ceni. V času sejma Ambient vam nudimo 18 ...

Luč iz kozarca za vlaganje

Za vas smo pripravili zanimiv "naredi sam" projekt za izdelavo viseče luči iz odsluženih kozarcev za ...

Črna barva spalnice

Črna je barva večne elegance. Zakaj ne bi kanček te prefinjenosti vnesli tudi v spalne ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: