Lončki za rože

Toplo vreme je kot nalašč za delo na vrtu in dvorišču. Za vas smo zbrali nekaj krasnih »naredi sam« idej, ki bodo v pomoč pri urejanju vašega kotička za sproščanje.

Ste vedeli, da lahko z malce truda povsem običajne predmete kot so uporabljene steklenice ali prazne jajčne lupine, spremenite v lončke za rože? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki bodo prišli prav vsem vrtnim »mojstrovalcem«.

Preden vzklije

Priprava na samo sajenje je prav tako razburljiva kot sam pridelek. Opazovanje rastlin, ki vzklijejo iz semena in nato njihova rast, je pravcati čudež narave. Predlagamo, da vaše rastline posadite v razgradljive lončke. Poskusite na primer z jajčnimi lupinami, ki ste jim odstranili samo vrh. Jajčna lupina je popolnoma  razgradljiva in služi tudi kot dodatno gnojilo vaše rastline.

Rože na balkonu

Namesto klasičnih balkonskih lončkov letošnje poletje poskusite nekaj drugačnega. Staro leseno paleto prebarvajte v poljuben odtenek. Postavite jo pokončno in v reže vstavite lončke. Ali pa na steno obesite plastenke, ki bodo služile, kot viseči lončki za rože. Poigrajte se z barvami vrvic in obliko plastenk.

Na vrtu

V kolikor vam prostor dopušča, na vrtu postavite cvetlični zid. Tega enostavno »zgradite« tako, da votle zidake postavite v poljubno kompozicijo, napolnite z zemljo in posadite najljubše rastline. Krasen vrtni dodatek so tudi odsluženi predmeti, ki jim vdahnete novo življenje - na primer stara zarjavela samokolnica je prikupna posoda za cvetoče rože. Nekaj idej smo za vas zbrali v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Odprte omare v spalnici

Prestavljajte si, da se zjutraj zbudite in v omari zlahka najdete popolno kombinacijo oblačil za v službo. Brez iskanja ...

Jedilnice Cattelan Italia

Italijani niso poznani zgolj po izvrstnem sladoledu, lepih ženskah in dobri hrani. Odlikuje jih tudi izbran okus in ...

Zanimivi triki za organizacijo kopalnice

Zimski meseci so idealni za reorganizacijo doma. Zakaj ne bi začeli z majhnimi stvarmi in v red spravili vseh predalov ...

Tematsko opremljene mladinske sobe

Opremljanje mladinske sobe je velik zalogaj. Pri opremljanju moramo nujno upoštevati želje in okus odraščajočega ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: