Prenova garsonjere

Prenova stanovanje je velik zalogaj. Obnova majhnega stanovanja pa je še toliko večji kos "potice". Potrebno je najti mesto za vse stvari in obenem poskrbeti za dovolj prostora za gibanje. Za vas smo pripravili čudovit navdih, ki dokazuje da je tudi majhen dom lahko zelo prostoren.

Prelep dom, ki vam ga predstavljamo danes, se nahaja v elitni soseski Neve Tzedek v Tel Avivu. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da gre za precej drago lokacijo, kjer se vsak dodaten kvadratni meter meri v "zlatu". Zatorej ne preseneča, da se tudi majhna stanovanja ponašajo z izredno premišljeno zasnovo in presenetljivo udobnostjo, ki jo je vredno posnemati.

Arhitektka Julia Staroselsky se je lotila prenove 46 kvadratnih metrov velikega stanovanja, ki je klicalo po novi preobleki brez nepotrebnega rušenja sten in spreminjanja obstoječega karakterja. Edina velika sprememba je bila odstranitev stene med dnevno sobo in spalnico. To so nadomestila "harmonika" vrata, ki so lahko odprta in tako povežejo prostor, ali pa zaprta za malce več zasebnosti. 

Prav gotovo navduši izbira barv. Rumena v kuhinji je pravcata poživitev klasične kuhinjske barvne palete. Črno pobarvan parket na tleh pa še dodatno pripomore k temu, da uporabljene barve dodatno izstopijo. Zanimiv detajl so barvite žaluzije in pisani stoli v dnevni sobi. Spregledati pa ne gre niti krasne stene z zidaki v spalnici. Omenjen dom si lahko ogledate v spodnji galeriji. Sorodni članki

Ste že pričeli s pomladansko prenovo otroške sobe?

Za namig vam predstavljamo prenovljeno otroško sobico, ki smo ji z optimalno izbiro pohištva in prijetnimi svetlimi ...

Zdravi v zimo z ajurvedo

Pozimi je zaradi zunanjih vplivov zemlja izsušena in zmrzuje. Podobno se zgodi tudi z našimi telesi, kar začutimo ...

Novo pohištvo

Polepšati in urediti dom po svojih željah in potrebah zveni skoraj kot sanjski projekt. Zakaj ta ni povsem sanjski, se ...

Severnjaški stil

Samo Skandinavci lahko minimalizmu vlijejo dušo in poskrbijo, da se v prostor naravnost zaljubimo. Zakaj si ne bi ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: