Feng shui v pisarni

Kako doma opremiti pisarno, da bo ta primerno delovno okolje in obenem prijetna za oko? Naj vam naši nasveti, začinjeni z Feng shui principi, pomagajo pri delu.

Delovni kotički oziroma, kar domače, pisarne, postajajo vedno bolj uveljavljena praksa. Način dela in medmrežna prepletenost omogočata, da delček dela opravljamo tudi od doma. Verjamemo, da ne rabimo zgubljati besed o pomembnosti urejenega delovnega okolja in njegovega vpliva na samo produktivnost. Danes se bomo raje posvetili načelom feng shuija, ki naj vam bodo smernica pri opremljanju vašega delovnega prostora.

Obrnite se k vratom

Ko razporejate pohištvo v pisarni, bodite pozorni na to, da  ste obrnjeni proti vratom. Feng shui uči, da je obračanje hrbta vratom negativno, obenem pa vam daje občutek negotovosti v prostoru. Prav tako se odsvetuje neposredno sedenje pred vrati. Najboljši položaj je točka, kjer boste imeli nemoten pogled na vrata.

Harmonija barv

Kot v vseh prostorih, ki jih urejamo v skladu z načeli feng shuija, tudi v pisarni velja, da mora biti prostor harmonija barv in kontrastov. Odsvetuje se prevelika uporaba zgolj enega odtenka, na primer bele ali nevtralnih tonov. Namesto tega se priporoča kombiniranje barv in dodajanje različnih tekstur: kamna, stekla...

Središčna točka

V vašem delovnem kotičku poskusite ustvariti točko, ki privablja pogled. Ta naj postane točka, kjer se bodo zbirale pozitivne energije. To je lahko prostor nad računalnikom, knjižna polica s pomembnim gradivom ... Ta »energijska točka« bo poskrbela za dobro ravnovesje energij v prostoru in boljšo delovno vzdušje.

Primerna podpora

Tudi kako sedimo v našem delovnem kotičku, vpliva na pretok energije v prostoru. Priporočljivo je, da je sedišče usmerjeno tako, da boste s hrbtom usmerjeni proti steni ali kotu. Trdna podlaga daje občutek varnosti. Nekaj primerov ureditve domače pisarne si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji (Kathy Daukant Interior Design, Beach Glass Interior Designs, Design: PPDS, Feng Shui & Living ...).Sorodni članki

Vinilne stenske nalepke

Preurejate dom? Ali pa preprosto potrebujete spremembo brez prevelikega finančnega vlaganja? Popestrite svoj dom z ...

Obročno odplačevanje pohištva

Do vgradnega pohištva enostavno in ugodno. Ponujamo vam obročno odplačevanje s karticami: MasterCard, Visa, Karanta, ...

Jedilnice Cattelan Italia

Italijani niso poznani zgolj po izvrstnem sladoledu, lepih ženskah in dobri hrani. Odlikuje jih tudi izbran okus in ...

Nenavadne božične jelke

Po mestih so že zasvetile decembrske lučke. Sedaj je pravi čas, da praznično vzdušje povabite tudi v svoj dom. Za vas ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: