Prednosti garderobne sobe

Ogledalce, ogledalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej… Se zavedate, da si morate biti všeč takšni kot ste, da se boste počutili odlično?

Pri sebi ne iščite napak, temveč se sprejemajte in bodite hvaležni za vsak del svojega telesa. Sami sebi morate biti v življenju najpomembnejši. Ko se boste zavedali svoje vrednosti, talentov in enkratnosti, se bo notranja lepota pričela kazati tudi navzven. Takrat boste začeli zares živeti.  Ključ do srečnega življenja se torej skriva v vas!

(Ko se resnično ljubimo,v našem življenju vse teče. Luis Hay)

Seveda pa se počutite bolje, če ste urejeni in privlačni. Z oblačili izražate svojo osebnost. Poskušajte izpostaviti tisto, kar je na vas prikupnega. Zagotovo se boste počutili bolj samozavestno, za kar se splača potruditi. Toda vsakdanja izbira oblačil, dodatkov in čevljev je lahko prava mora. Ustrezna izbira, skladnost barv in stila, primernost za dogodke v dnevu, prilagojenost vremenskim razmeram, … Vse to zna biti stresno, še zlati, če vam primanjkuje časa. Neprijetnostim in izgubi časa se lahko izognete, če natančno veste, kje se kaj nahaja.

Želja vsake ženske je imeti prostorno in pregledno garderobno sobo, kjer je za vsak kos oblačila določeno mesto. Če to ni mogoče, pa vsaj dovolj veliko in priročno garderobno omaro.

Kje naj se garderobna soba nahaja?

Garderobno sobo je priporočljivo imeti v bližini ali v okviru spalnice oz. otroške sobe, skratka v bližini spalnih bivalnih površin ter v bližini kopalnice. Mesto garderobne sobe predvidimo in načrtujemo že pri gradnji hiše, prenovi stanovanja ali pri manjši preureditvi obstoječega prostora.

Prehod v garderobno sobo

Prehod v garderobno sobo je lahko brez vrat, z drsnimi ali klasičnimi vrati, z zavesami, z omaro …

Drsna pregradna stena z vodili in različnimi tipi drsnih vrat lahko ima različna polnila vrat, kot so ogledala, prosojni ali polprosojni materiali, tekstil …

Kako velika naj bo garderobna soba?

Pri načrtovanju velikosti garderobne sobe lahko izhajamo iz razpoložljivega prostora, v primeru nove gradnje pa planiramo glede na potrebe. Garderobno sobo lahko opremimo funkcionalno in estetsko privlačno ne glede na velikost, z upoštevanjem modernih smernic ali klasičnega stila.

Spalnico lahko v garderobno sobo pregradimo z mavčnimi stenami ali pa oblačilom namenimo del spalnice. Stene naj bodo v nežnih pastelnih odtenkih, zaščitene s posebnim premazom, da barva ne bo prehajala na oblačila.

Tudi če je na razpolago dovolj prostora, je, za optimalno preglednost in priročnost, potrebno pripraviti natančen načrt. Le tako si lahko zagotovimo, da bo vedno pri roki tisto, kar najbolj potrebujemo.

Oprema garderobne sobe

Garderobna soba naj bo predvsem takšna, kot si jo želimo.

Če je mogoče, naj bo v garderobni sobi dovolj prostora, da se lahko v njej premikamo. Ne pozabimo na ogledalo, ki naj bo nameščeno dovolj daleč, da se vidimo v celoti.

Morda nam bo prav prišel stol za odlaganje oblačil ter stojalo, da si oblačila pripravimo za naslednji dan ali za posebne priložnosti. Lahko imamo mizico ali kakšen drug kos pohištva za pregled nad izbranimi oblačili in dodatki. V kolikor je prostora dovolj, bo dobrodošla tudi komoda in lepotilna mizica s kozmetičnimi pripomočki ter nakitom in  mizica za pregled nad izbranimi dodatki, ki jih z lahkoto kombiniramo k oblačilom za posamezen dan.

Fotelj ali navaden stol bo dobrodošel, da se lahko med urejanjem usedemo in spočijemo.

Za urejenost garderobne sobe si naredimo skico in razmislimo o tem, kje bo kaj shranjeno. Ne pozabimo tudi na težko garderobo, kot so plašči, zimske jakne, bunde, smučarska oblačila in (izven)sezonska oblačila, rezervni vzglavniki, odeje itd. Svoje mesto namenimo tudi modnim dodatkom, pasovom, rutam, kravatam, kapam, torbicam in nakitu. Nekatere modne dodatke lahko obesimo na različne obešalnike izven garderobne omare. Hkrati ne pozabimo na primerno osvetlitev.

Garderobni kotiček lahko dekoriramo z okrasnimi škatlami, v katere spravimo različne dodatke.

Ne pozabimo na nežne naravne dišave, ki bodo učinkovito obvarovala oblačila pred vsiljivci kot so molji.

Garderobna omara

Garderobna omara je lahko različne globine, širine in višine, postavljena ob steno ali v kot, kot kotna omara. Police in predalniki so lahko fiksni ali nastavljivi. Pri razporejanju v garderobni omari lahko uporabimo celo vrsto dodatkov kot so:

 • obešalne palice ali potezni obešalniki,
 • police, na katere lahko postavimo razne košare, ki jih lahko prestavljamo,
 • izvlečni predali, ki lahko imajo lesene nastavke za ločeno shranjevanje perila in nogavic,
 • košare,
 • obešalniki za hlače, kravate, rute in šale.

Zaprte ali odprte omare?

Odprte omare so najbolj enostavne za uporabo, žal pa se v njih slej ko prej začne nabirati prah. Zapremo jih lahko z drsnimi ali klasičnimi vrati, zavesami, roloji, odvisno od tega, kaj nam najbolj odgovarja.

Zakaj se odločiti za garderobno sobo?

Garderobne sobe nudijo kar nekaj prednosti:

 • funkcionalno bivanje,
 • praktičnost,
 • ločena in pospravljena spalnica, namenjena samo počitku,
 • nikogar ne motimo,
 • popolni izkoristek prostora za garderobo in shranjevanje ostale opreme,
 • prihranek časa.

Izdelano po meri

Najboljši izkoristek prostora dosežemo z izdelavo po meri. To seveda ne pomeni, da z omarami in ostalim pohištvom zapolnimo celoten prostor, temveč, da opremo garderobne sobe izbiramo optimalno in v skladu s potrebami. Garderobna soba naj služi svojemu namenu. Izdelava po meri je dobrodošla predvsem pri opremljanju mansarde in pri manjših prostorih. Izdelava pohištva po meri (link) se izkaže za najbolj upravičeno ravno pri garderobnih sobah, ko je prilagoditev prostoru in potrebam shranjevanja še toliko pomembnejša.

Za nasvet se lahko obrnemo na izkušene strokovnjake ponudnikov izdelave pohištva po meri, ki nam bodo poleg cenovne ponudbe pripravili tudi izris garderobne sobe. Pri primerjavi cene bodimo pozorni, da primerjamo enako kvaliteto. Naj nas akcijska cena ne zavede, prepričajmo se, da je ponudba prava za nas. Lahko preverimo tudi zadovoljstvo uporabnikov na forumih.

Odločite se za tiste izvajalce, ki vam zagotavljajo hitro odzivnost, vrhunsko kakovost in izvedbo v dogovorjenem roku.

Garderobne sobe ponujajo nešteto možnosti sodobnega in praktičnega opremljanja. Ne glede na izbiro in vrsto opreme je naložba v garderobno sobo naložba, ki  se bo zagotovo obrestovala. Še zlasti, če želite biti organizirani in s tem lahkotno pričeti dan. Po jutru pa se dan pozna :)
akcija odeja

Sorodni članki

Izrišite vgradno omaro

Ob iztekajočem se letu že pripravljamo novosti za novo leto. Za vas smo pripravili posodobljen program Akromat za izris ...

Ideje za garderobno sobo

Tudi vi hrepenite po popolno organizirani omari? Je vaša stara omara postala premajhna? Rešitev je garderobna soba, ...

Iz starega ... nov lestenec

Se tudi vam doma povaljuje kakšen zaprašen lestenec, ki je še preveč uporaben, da bi ga vrgli proč, a obenem ne dovolj ...

Pikapolonice

Pika, poka, pikapolonica, to sem jaz! Suknjica rdeča, nekaj črnih pik ... Pikapolonice so prikupna mala bitja, ki ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: