Predelava stola

Vse ljubitelje rustikalnega stila bo razveselila današnja »naredi sam« ideja. Za vas smo pripravili enostavna navodila za prenovo starih stolov, ki bodo prav gotovo zasijali v novi podobi.

Tudi vam v jedilnici manjka kak dodaten stol ali dva? Preden se odpravite  po nakupih, pobrskajte po zaprašenih podstrešjih. Morda se kje skrivajo kosi, ki bodo z malce barve dobili povsem drugačen videz. Prav podobnega izziva so se lotili pri »Crafty Southern Mama«, od koder prihaja današnja ideja.

Za obnovo starega stola boste potrebovali: stol, papir za brušenje, barvo za les (priporočamo t.i. barvo za table, ki je malce gostejše teksture kot navadna barva), temen vosek, staro krpo in čopič. Preden se lotite barvanja, vam svetujemo da s papirjem za brušenje pobrusite morebitno barvo ali ostanke laka.

Nato sledi zabaven del - barvanje vašega bodočega stola. Barvo v poljubnem odtenku nanesite najmanj dvakrat. Pomembno je, da se vsak posamezen sloj dobro osuši. V kolikor želite stolu dodati malce obrabljenega oziroma rustikalnega videza, rahlo (pozor, res rahlo) obrusite posamezne dele in jih nato premažite s temnim voskom. Celoten proces dela si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji. 

 


Sorodni članki

Tabure

Kdaj ste nazadnje nekaj ustvarili sami? Uporabili že zavržene materiale? Danes vam predstavljamo zanimivo idejo, kako ...

Skodelice kot darilo

Če vas v zadnjih dneh na božič ni spomnil obisk nakupovalnih centrov, naj vam povemo mi - najbolj čaroben mesec bo ...

Nenavadne police

Iščete hitro in ugodno rešitev za preureditev doma? Vam primanjkuje shrambnega prostora? Ali pa preprosto iščete tisti ...

Pospravljena kuhinja

Ste tudi vi nezadovoljni z redom v vaši kuhinji? Včasih zaman iščete pokrovke in je drobna posoda kljub trudu ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: