Lovilec sanj

Poznate lovilce sanj? Prikupne viseče okraske, ki pomagajo do mirne noči in lepih sanj. Za vas smo pripravili zanimivo »naredi sam« idejo za izdelavo pravcatega lovilca sanj.

Lovilci sanj izvirajo iz kulture ameriških domorodcev. V osnovi je to ročno izdelan krog, običajno iz vrbe, v katerega je vpletena mreža, in nato okrašen z različnimi okrask, kot so koralde in peresa. Indijanci verjamejo, da naj bi lovilci sanj v svoje mreže lovili slabe sanje, skozi luknje pa do spečih pridejo zgolj dobre sanje.

Za vas smo pobrskali za simpatično idejo za izdelavo domačega lovilca sanj. Za njegovo izdelavo boste potrebovali: lesen obroč, kovinski obešalnik, klešče, debelejšo prejo ali volno, poljubne okraske. Najzahtevnejši del izdelave je oblikovanje srčka. Brez strahu. Tudi to ni tako zapleteno, kot se sliši.

Spodnji del obešalnika (najdaljšo stranico) odrežite na dveh koncih, da dobite ravno žico. S pomočjo klešč oblikujete srce. Nato srce ovijte v prejico. Ovitega pridržite z eno roko na sredi lesenega obroča, z drugo roko pa ovijte prejo okoli obroča in srca, tako da bo srce osrednji del obroča. Na koncu dodajte zgolj poljubne okraske in dodatke. Postopek izdelave si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Stenska dekoracija

Se tudi vam zdijo vaše stene dolgočasne? Želite nekaj svežega ter barvitega? In povrhu ugodnega? Danes vam ...

Dodatki za dom po meri minimalistov

Na kaj pomislite ob besedi minimalizem? Vaš najljubši slog ali na izčiščen dolgčas? Za vse ljubitelje tega ...

Pisane preproge

Preproge so hitra rešitev za popestritev doma. Za vas smo zbrali dvanajst pisanih idej, ki igrivo polepšajo ...

Opremljanje mladinske sobe

Je tudi vaš nadobudnež prerasel otroško sobo? Vam zmanjkuje zamisli za ureditev mladinske sobe? Za vas smo pripravili ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave