Lovilec sanj

Poznate lovilce sanj? Prikupne viseče okraske, ki pomagajo do mirne noči in lepih sanj. Za vas smo pripravili zanimivo »naredi sam« idejo za izdelavo pravcatega lovilca sanj.

Lovilci sanj izvirajo iz kulture ameriških domorodcev. V osnovi je to ročno izdelan krog, običajno iz vrbe, v katerega je vpletena mreža, in nato okrašen z različnimi okrask, kot so koralde in peresa. Indijanci verjamejo, da naj bi lovilci sanj v svoje mreže lovili slabe sanje, skozi luknje pa do spečih pridejo zgolj dobre sanje.

Za vas smo pobrskali za simpatično idejo za izdelavo domačega lovilca sanj. Za njegovo izdelavo boste potrebovali: lesen obroč, kovinski obešalnik, klešče, debelejšo prejo ali volno, poljubne okraske. Najzahtevnejši del izdelave je oblikovanje srčka. Brez strahu. Tudi to ni tako zapleteno, kot se sliši.

Spodnji del obešalnika (najdaljšo stranico) odrežite na dveh koncih, da dobite ravno žico. S pomočjo klešč oblikujete srce. Nato srce ovijte v prejico. Ovitega pridržite z eno roko na sredi lesenega obroča, z drugo roko pa ovijte prejo okoli obroča in srca, tako da bo srce osrednji del obroča. Na koncu dodajte zgolj poljubne okraske in dodatke. Postopek izdelave si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji. 

 Sorodni članki

Tematsko opremljene mladinske sobe

Opremljanje mladinske sobe je velik zalogaj. Pri opremljanju moramo nujno upoštevati želje in okus odraščajočega ...

Dodatek rumene

Rumena, kot vodilni ton v stanovanju? Drzna odločitev ali nujen dodatek? Stanovanji, ki vam jih predstavljamo danes, ...

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...

Mozaik iz kamnov

Je tudi vaš otrok navdušen "nabiralec" kamnov? Potem je današnja "naredi sam" ideja kot nalašč za vas. Iz kamnov z ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: